Menu
(Online) Astrologie cursussen

Zoon voor prins William en Kate, geboren op de grens van Kreeft en Leeuw

3 jan 2014, door Astrowise
It's a Boy!

“It’s a boy!” Kate Middleton, de vrouw van prins William, is bevallen van haar eerste kind, een prins! De hele Britse natie keek al weken uit naar de geboorte. Op de toren van British Telecom in Londen was een grote lichtreclame te zien met de melding “It’s a boy!

De hertogin van Cambridge werd maandagochtend 22 juli 2013 overgebracht naar het St Mary’s Hospital, waar zij om 16.24 uur plaatselijke tijd 1 beviel van een gezonde zoon. De baby weegt 3800 gram. Moeder en zoon maken het goed.

De zoon van prins William en Kate is de derde in lijn om koningin Elizabeth op te volgen, na zijn grootvader Charles en zijn vader William. Een naam heeft de nieuwe prins nog niet en het kan nog dagen duren voor die wordt bekend gemaakt. De Britten moesten destijds een week wachten voor ze de naam van William te weten kwamen, voor Charles moesten ze zelfs een maand geduld hebben.

Er is door astrologen druk gespeculeerd of het kindje geboren zou worden onder het sterrenbeeld Kreeft of Leeuw. Uiteindelijk is het kindje geboren met de Zon in 29°58′ Kreeft, ongeveer een half uur voordat de Zon het teken Leeuw in zou gaan 2. Maar toch, ook al zou het kindje een paar uur later geboren zijn, dan zou het evengoed nog niet helemaal een Leeuw zijn geweest. Een planeet (of licht: Zon en Maan) die nog niet volledig de eerste graad van een volgend teken heeft doorlopen, heeft doorgaans nog niet volledig het “jasje” van dat volgende teken aangedaan.

Bernadette Brady schrijft hierover het volgende: “Een dierenriemteken loopt van 1 graad tot 30 graden. Een planeet is dus pas in een bepaald dierenriemteken zodra het 1°00’00” van dat teken heeft bereikt. Hieruit volgt dat (bijvoorbeeld) Jupiter op 00°15′ Steenbok beschouwd wordt als 30°15′ Boogschutter…” 3

De nieuwe kroonprins is geboren met Zon in 29°58′ Kreeft en is dus duidelijk een Kreeft. Zelfs als hij een paar uur later was geboren, dan was de Zon in (bijvoorbeeld) 00°15′ Leeuw evengoed nog beschouwd als 30°15′ Kreeft.

Saillant detail; zijn vader, prins William (geboren op 21 juni 1982), is ook op de grens van twee tekens geboren. In tegenstelling echter tot zijn zoon die eind Kreeft is geboren, is prins William juist in het begin van het teken Kreeft geboren. Zijn Zon staat op 00°06′ Kreeft, dus zal waarschijnlijk treffender geduid kunnen worden als Zon in 30°06′ Tweelingen.

 

Lees ook

 

Voetnoten

  1. Om 16.24 uur BST ofwel British Summer Time.
  2. De Zon is op 22 juli 2013 om 16.56 uur BST het teken Leeuw in gegaan.
  3. 12th Century Castle Besiegement in Sport. The Results of a Research Project, Bernadette Brady with J. Lee Lehman PhD, AA Journal, May 1997.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + 17 =

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het cursusaanbod en het laatste Astrowise nieuws? Meld je dan aan voor de Nieuwsbrief.