Menu
(Online) Astrologie cursussen

Wanneer krijgen we nu eindelijk een nieuw kabinet?

20 aug 2021, door Astrowise

’t Is niet te geloven, maar een half jaar na het debacle met de uitgelekte notitie van Ollongren hebben we nog steeds geen nieuw kabinet. Er wordt geheimzinnig gedaan over hoe ver Rutte en Kaag zijn met hun conceptregeerakkoord. Zelfs over de gespreksthema’s wordt niets naar buiten gebracht.

Wanneer krijgen we nu eindelijk een nieuw kabinet?

 

Hoe het allemaal begon…

Vijf maanden geleden schreef ik al in mijn blog “Niemand gaat hier uitleg over geven: de uitgelekte notitie van Ollongren” dat dit een hele interessante formatieronde kon worden en dat de onduidelijkheid nog wel even zou voortduren. Zeker gezien de transit van Neptunus op de Staatshoroscoop van Nederland:

 

“… gaat Neptunus aan de hemel (in transit) de Zon-Mercurius-Pluto conjunctie uit de Staatshoroscoop vol raken. We zijn er dus nog niet, onduidelijke berichtgeving blijft voorlopig een thema in de Staatshoroscoop van Nederland.”

 

Huidige kabinetsformatie is een soap

Ondertussen is de nieuwe kabinetsformatie een regelrechte soap geworden. Hij sleept maar voort. Een overzicht van wat er mis ging:

 

Tijdlijn hobbels in de kabinetsformatie 2021

 

Sinds het kabinet op 15 januari collectief zijn ontslag aanbood naar aanleiding van de Toeslagenaffaire, hebben we schandaal op schandaal gezien… maar een nieuw kabinet is er nog steeds niet.

Het ergste is dat niemand zich er druk over lijkt te maken. Zelfs vanuit de oppositie blijft het stil.

We weten nog niet eens met welke partijen de onderhandelingen worden voortgezet. Idioot toch als je bedenkt dat we in een mega grote crisis zitten?

 

Mercurius-Uranus biedt een uitweg uit de formatieimpasse

Hopelijk gebruiken de formateur, VVD en D66 de huidige sterke stand van Mercurius in Maagd om de onderhandelingen nu eindelijk te starten.

Beter dan dit gaat het namelijk echt niet worden; Mercurius staat van 11–30 augustus in Maagd en dat is de BEST DENKBARE PLAATSING voor Mercurius. Hij staat hier niet alleen in Eigen Teken, maar ook Verhoogd. Een super fitte Mercurius.

Mercurius in Maagd geeft een heldere, analytische blik en oog voor details. En zijn aspecten naar Uranus en Pluto zouden een uitweg kunnen geven uit de formatieimpasse.

 

Fractiefusie?

Vandaag (20 augustus) krijgt deze al super fitte Mercurius een boost vanwege de driehoek naar Uranus, de planeet van de inventiviteit. Wellicht ontdekken ze nu nieuwe mogelijkheden om uit de formatieimpasse te komen.

Om aan een Kamermeerderheid te komen zou er een vierpartijenkabinet moeten komen, maar PvdA en GroenLinks hebben aangegeven “elkaar niet los te laten”.  VVD en CDA zien een vijfpartijenkabinet echter niet zitten; een extra partij zou de coalitie instabiel kunnen maken.

Met Mercurius driehoek Uranus aan de hemel zou een inventieve oplossing hierin verandering kunnen brengen. De kranten koppen al over een mogelijke fractiefusie van de PvdA en GroenLinks.

Zij zouden met één onderhandelingsteam kunnen meedoen aan de onderhandelingen over het regeerakkoord. PvdA en GroenLinks zouden dan een blok vormen in de formatie, maar wel apart blijven vergaderen over zaken die niets met de formatie te maken hebben. Typisch een Uranische oplossing, toch?

 

Mercurius-Pluto: pittige onderhandelingen

Vervolgens kunnen ze met Mercurius driehoek Pluto (exact op 26 augustus) deze mogelijkheid tot samenwerking uitdiepen. Serieus uitonderhandelen.

Alleen de 25ste is het even opletten, dan maakt Mercurius een aspect met Neptunus, de planeet die vervaging/ verwarring brengt.

 

Conclusie

Over het geheel genomen is het de komende twee weken een goede tijd om belangrijke beslissingen te nemen en effectieve plannen te smeden voor de kabinetsformatie.

Hopelijk wordt er dan eindelijk wat vooruitgang geboekt in de formatie van een nieuw kabinet.

Wat vind jij ervan dat de kabinetsformatie zo lang duurt, uitgerekend nu we in een grote crisis zitten?

 

 

Ook interessant:

De toekomst van Nederland
Crisis, schandalen en “geheugenverlies”- Neptunus door de horoscoop van Nederland
“Niemand gaat hier uitleg over geven”: de uitgelekte notitie van Ollongren
Mercurius Retrograde: hoe zit het nu echt?
De haat-liefde verhouding van Mercurius in Vissen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 + 12 =

4 reacties

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het cursusaanbod en het laatste Astrowise nieuws? Meld je dan aan voor de Nieuwsbrief.