Menu
(Online) Astrologie cursussen

Wacht nog even met je belastingaangifte…

7 jan 2014, door Astrowise

Het is weer zo ver! Worden er veel afspraken afgezegd? Problemen met je internetverbinding? Vastgelopen onderhandelingen? De planeet Mercurius is al aan het vertragen en zal op 24 februari 2013 om 10.42 uur Retrograde (achteruit) gaan lopen.

Van alle planeten in ons zonnestelsel staat Mercurius het dichtst bij de Zon en zijn omloopsnelheid bedraagt slechts 88 dagen. Vanwege de snelheid waarmee hij rond de Zon draait, is hij vernoemd naar de Romeinse boodschapper van de Goden. Mercurius bracht boodschappen over van de ene god naar de andere, van de goden naar de mensen en tussen de mensen onderling. Hij fungeerde daarmee als tussenpersoon. Vanwege zijn functie als doorgever staat Mercurius symbool voor communicatie, handel, vervoer en post.

Normaal gesproken loopt Mercurius vooruit. Drie à vier keer per jaar, wanneer Mercurius dicht bij de Aarde staat, lijkt hij echter gedurende een periode van 20-28 dagen achteruit te lopen. De planeet loopt dan, zoals dat heet, Retrograde. Natuurlijk loopt Mercurius niet werkelijk achteruit, dat lijkt alleen zo vanaf de Aarde. Als je reist met de hogesnelheidstrein en vervolgens een gewone trein passeert, lijkt het alsof de langzamer rijdende trein achteruit rijdt. Zo is het ook met de aarde en Mercurius; vanaf de aarde gezien lijkt Mercurius achteruit te bewegen.

Zoals Mercurius zich schijnbaar omdraait, doen wij dat ook; we komen bijvoorbeeld vaker dan anders terug op gemaakte afspraken. Aangezien Mercurius staat voor communicatie, handel, post en transport zijn dat de gebieden waarop dingen kunnen misgaan. Natuurlijk gaat niet alles mis, maar er zullen beslist meer dingen anders verlopen dan gepland. Stel belangrijke beslissingen dus uit, doe geen grote aankopen, onderteken geen belangrijke documenten en maak een back-up van de harde schijf van je computer.

Maar… alles heeft zijn tijd; dit is juist wel een goede tijd om oude zaken af te wikkelen. Betaal nu eens eindelijk die rekening die al tijden open staat, ruim je papieren op, neem contact op met een vroegere vriendin of organiseer een reünie.

Moet je tóch een contract tekenen voor een nieuwe baan? Lees dan de kleine lettertjes in je nieuwe contract. En wacht even met het insturen van je belastingaangifte (je zou een mooie aftrekpost over het hoofd kunnen zien), totdat Mercurius weer Direct (vooruit) loopt. Wacht dus minstens tot 19 maart 2013, maar liefst nog een paar dagen langer, totdat Mercurius weer op snelheid is. Anders loop je de kans achteraf weer dingen te moeten aanpassen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + 5 =

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het cursusaanbod en het laatste Astrowise nieuws? Meld je dan aan voor de Nieuwsbrief.