Menu
(Online) Astrologie cursussen

Prins George van Cambridge, een kijkje in zijn horoscoop

3 jan 2014, door Astrowise
Postzegel prins George van Cambridge

De zoon van prins William en Kate heeft een naam: George Alexander Louis. Zijn officiële titel is Zijne Koninklijke Hoogheid Prins George van Cambridge. De naam van de baby is relatief snel bekend gemaakt. De Britten moesten destijd een week wachten voor ze de naam van prins William te weten kwamen, voor prins Charles moesten ze zelfs een maand geduld hebben. Volgens onze begrippen lijkt dat misschien lang; in Nederland moet de geboorte van een kind namelijk binnen 3 dagen aangegeven worden bij de Burgerlijke Stand. In Engeland, Wales en Noord-Ierland geldt echter een termijn van 42 dagen, ongeacht de afkomst van de baby.

We hebben nu dus zowel zijn naam als zijn geboortegegevens (22 juli 2013, 16.24 uur BST in Londen). Tijd om zijn geboortehoroscoop te berekenen! In het kader van deze blog wil ik één thema uit zijn horoscoop bekijken.

Horoscoop prins George van Cambridge

Aangezien het hier gaat om de horoscoop van een baby, gaan we naar de Maan kijken. De Maan in een geboortehoroscoop geeft namelijk (onder meer) aan hoe een kind zijn moeder ervaart. Prins George heeft zijn Maan in Steenbok en ervaart daarmee dus Steenbok kwaliteiten aan zijn moeder.  Nu staat de Zon van zijn moeder, Kate Middleton, weliswaar in het teken Steenbok, maar dat is puur toeval. Haar Zon had in elk willekeurig ander teken kunnen staan. De Maan geeft namelijk aan wat een baby in zijn moeder ervaart, het is dus zijn (subjectieve) beleving van moeder. Je zult ook zien dat als er meerdere kinderen in een gezin geboren worden, ieder kind zijn Maan in een ander teken kan hebben… en zijn moeder dus op een andere manier ervaart.

Met Maan in Steenbok ervaart prins George zijn moeder als iemand die autoritair is en enigszins afstandelijk of beperkt in de tijd en aandacht die ze hem kan geven. Dit is niet de gemakkelijkste stand voor baby’s gezien hun behoefte aan lichamelijk contact, maar aangezien het hier om de koninklijke familie gaat, is het heel aannemelijk dat zijn moeder haar handen gewoonweg vol heeft aan verantwoordelijkheden en daardoor beperkt is in de tijd en aandacht die ze haar kind kan schenken.

Al op jonge leeftijd zal hij volwassen en verantwoordelijk gedrag vertonen om liefde en aandacht te krijgen (Maan in Steenbok). Ook dit ligt in de lijn der verwachting; vanwege alle media-aandacht en de voorbereiding op zijn toekomstige rol, is het aannemelijk dat er al op jonge leeftijd verantwoordelijk gedrag van hem verlangd zal worden.

Zijn vader ervaart hij daarentegen als iemand die gevoelsmatig betrokken is (Zon in Kreeft). Nu staat de Zon niet alleen voor het vaderbeeld, maar ook voor je bewuste houding. En de Maan staat niet alleen voor het moederbeeld, maar ook voor je onbewuste houding. Zon en Maan vormen een oppositie, staan dus lijnrecht tegenover elkaar. Deze dualiteit tussen Zon en Maan geeft prins George -als hij opgroeit- wat moeite om te bepalen wie/ wat hij nu werkelijk is. Het kan hem onzeker maken; ben ik nu die gevoelsmatige kant (Zon in Kreeft) of die verantwoordelijke, volwassen kant (Maan in Steenbok)? Bovendien vormen de Zon en de Maan een duet 1, wat het moeilijker maakt om er vat op te krijgen. Uiteindelijk zal hij zich realiseren dat beide kanten bij hem horen.

Dit is uiteraard slechts een kleine greep uit de thema’s die deze geboortehoroscoop omvat en de duiding zou natuurlijk veel verder uitgesponnen kunnen worden. Voor het moment vind ik dit echter ruim voldoende. Prins George moet eerst maar eens wat groter worden!

 

Lees ook

 

Afbeelding:
Postage stamp printed in Australia commemorative of Prince George birth.
Auteursrechten Catwalker/ Shutterstock.com

 

Voetnoten

  1. Een duet is een combinatie van twee planeten die met elkaar verbonden zijn d.m.v. een majeur aspect en verder geen aspecten maken naar andere planeten in de horoscoop. Deze planeten gedragen zich a.h.w. “samen” ongeaspecteerd. Men krijgt moeilijker vat op de inhoud van ongeaspecteerde planeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 + 10 =

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het cursusaanbod en het laatste Astrowise nieuws? Meld je dan aan voor de Nieuwsbrief.