Menu
(Online) Astrologie cursussen

Popster zingt over astrologie

12 okt 2014, door Astrowise

Dat ook politici en artiesten astrologisch advies inwinnen, is algemeen bekend. Ze komen er alleen niet openlijk voor uit. Om er een paar te noemen:

In de Tweede Wereldoorlog zou Hitler astrologisch advies krijgen van Karl Ernst Krafft. In antwoord daarop nam de Britse inlichtingendienst (onder Churchill) de Hongaarse astroloog Louis de Wohl in dienst. Het idee was dat de kennis van de sterren universeel was, dus door te achterhalen wat voor advies Hitler kreeg, zou men inzicht krijgen in Hitler’s plannen.

Ook de voormalige Amerikaanse president Ronald Reagan en zijn vrouw Nancy hadden hun eigen huisastroloog: Joan Quigley. Reagan stelde dat hij weliswaar graag de dagelijkse horoscooprubriek las, maar dat zijn beslissingen niet beïnvloed werden door astrologie. Toch beweerde zijn stafchef Donald Regan het tegenovergestelde in zijn boek For the Record:

Virtually every major move and decision the Reagans made during my time as White House Chief of Staff was cleared in advance with a woman in San Francisco who drew up horoscopes to make certain that the planets were in favorable alignment for the enterprise.

Bekende mensen komen meestal niet openlijk uit voor het feit dat ze astrologisch advies inwinnen. Maar verbergen lukt ook niet altijd. Het wordt dan een publiek geheim. Maar daar komt nu verandering in met Katy Perry, een Amerikaanse popzangeres, bekend van haar liedjes I Kissed A Girl en Hot N Cold.

In een interview met het magazine Elle vertelt ze over de Saturnus Return (als Saturnus aan de hemel weer op de geboortepositie terugkomt), een periode van volwassen worden:

I’m 28, and…when you’re at the end of your 20s, it’s very important growing time. It’s called the Saturn Return, if you like astrology – I know it’s important for me. I think it’s a very important time, when you kind of let go of childish things and accept the wisdom that comes with age. That’s exactly where I am now.

Maar Katy Perry praat niet alleen openlijk over de plaats die astrologie in haar leven heeft. Ze zingt er zelfs over! In haar liedje It Takes Two zingt ze over de Mercurius Retrograde periode. Ongeveer drie keer per jaar loopt Mercurius, planeet van de communicatie, Retrograde. Dit betekent dat Mercurius -vanaf de aarde gezien- achteruit lijkt te bewegen. In die periodes komen mensen vaker terug op hun woorden.

In haar song It Takes Two komt Perry terug op de dingen die ze heeft gezegd tijdens een ruzie met haar lover. Prachtig toch?

 

 

[Verse 1]
Is Mercury in retrograde
Or is that the excuse I’ve always made?
Cause I want to blame you
But I can only blame myself
 

Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + 5 =

3 reacties

 1. Dag Joke, onlangs nog een popsong beluisterd: ‘Stargazer’ van de Engelse heavy rock band Rainbow.

  vriendelijke groet,
  Jan Pronk

 2. Dag Joke, er zijn meer popsongs waar astrologie een rol in speelt bv Drops of Jupiter van Train, een vrij bekende popsong die in Nederland op nummer 3 in de Top 40 heeft gestaan. Ook de song Bright van Echosmith is puur op astrologie gebaseerd. Misschien zijn er nog meer, maar dit waren de twee die mij het eerst te binnen schoten.

  vriendelijke groet,
  Jan Pronk

  • Hi Jan, dank voor de toevoeging! Bright van Echosmith ken ik nog niet, ik ga hem meteen even luisteren, leuk!

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het cursusaanbod en het laatste Astrowise nieuws? Meld je dan aan voor de Nieuwsbrief.