Menu
(Online) Astrologie cursussen

Nieuwe Maan in Weegschaal: grapje van het universum?

20 okt 2020, door Astrowise

Net voor de Nieuwe Maan in Weegschaal is Nederland opnieuw in een – gedeeltelijke – lockdown gegaan. Grapje van het universum?

Nieuwe Maan in Weegschaal is juist een perfecte tijd om nieuwe plannen te maken, nieuwe projecten te starten en die in samenwerking met anderen (Weegschaal) uit te voeren.

Vorige week heeft minister-president Rutte echter weer nieuwe maatregelen aangekondigd. Feitelijk zitten we weer in een nieuwe lockdown. Het aantal sociale contacten en reisbewegingen moeten drastisch verminderen.

De lockdown staat dus haaks op onze behoefte aan sociale contacten… en dat staat allemaal in de horoscoop van de Nieuwe Maan!

 

Nieuwe Maan in Weegschaal

Een keer per maand staan Zon en Maan in hetzelfde teken en dezelfde graad.

Vanaf de aarde gezien staat de Maan dan in dezelfde richting als de Zon. Daardoor wordt alleen de áchterkant van de Maan verlicht. Vanaf de aarde kan je de Maan daardoor niet met het blote oog waarnemen. Dat noemen we Nieuwe Maan.

Met Nieuwe Maan zie je ’s nachts dus geen Maan en is het pikdonker. Toch ligt juist in het donker van de Nieuwe Maan de belofte besloten van een nieuwe cyclus. Nieuwe Maan is daarmee een perfecte tijd voor nieuwe plannen, nieuwe projecten. Naarmate de Maan aan de hemel steeds zichtbaarder wordt, worden jouw nieuwe plannen ook zichtbaar.

Het teken waarin de Nieuwe Maan valt, laat zien hoe we die plannen vorm geven.

Met Nieuwe Maan in Weegschaal is het een goede tijd plannen te maken die je met anderen uitvoert. Of om in verbinding te komen met anderen.

Deze Nieuwe Maan in Weegschaal wordt echter flink onder vuur genomen.

De Nieuwe Maan (zoals omcirkeld in onderstaande afbeelding) staat namelijk in een T-vierkant met Mars en Jupiter-Saturnus-Pluto.

 

 

Onder vuur

Allereerst maakt de Nieuwe Maan een oppositie met Mars in Ram, die de vrijheid wil hebben om te kunnen doen wat hij wil.

Aan de ene kant is er dus de behoefte om dingen sámen te kunnen doen (Nieuwe Maan in Weegschaal), aan de andere kant willen we ons niets laten vertellen (Mars in Ram).

Zo moeten de cafés en restaurants de komende vier weken dicht, maar het samenkomen van mensen lijkt zich hierdoor enkel te verplaatsen naar illegale feesten en de privésfeer.

De planeten die vierkant op deze oppositie staan, lossen het dilemma op: het machtige trio Jupiter-Saturnus-Pluto in Steenbok. Met regels en verboden van de regering en handhaving door politie en boa’s.

Het wordt de komende tijd dus best lastig om je sociale contacten te onderhouden en te doen wat je zelf graag wilt.

Venus symboliseert onze sociale contacten. En waar staat Venus in de horoscoop?

Venus staat niet sterk in Maagd (het teken van zijn Val), maar ook nog eens oppositie Neptunus, de planeet die dingen vervaagt, in rook doet opgaan. Venus-Neptunus vraagt opofferingen op sociaal gebied.

 

 

Creativiteitsboost

We moeten blijkbaar creatiever worden om contact met elkaar te kunnen houden. Zou ons dat lukken?

Mercurius, de planeet van het denken, praten en analyseren, staat opposiet Uranus.

 

 

Mercurius-Uranus is het aspect van de genius. We kunnen dus vast wel creatieve manieren verzinnen om – binnen de regels – toch nog samen dingen te kunnen doen.

Bijvoorbeeld koffie drinken tijdens het FaceTimen. Of door vaker een persoonlijk kaartje te sturen. Voorheen schreef ik niet zo vaak een kaartje, maar nu ben ik continu op zoek naar leuke, bijzondere kaartjes om naar mijn kinderen en vrienden te sturen. En ik heb gemerkt, een handgeschreven kaartje is eigenlijk veel leuker dan een appje!

 

Hoe houd jij contact tijdens de lockdown?

Wat heb jij voor creatieve manieren bedacht om contact te houden met familie en vrienden? Laat het me weten!

 
 

Andere blogs over corona:

Corona en de Saturnus-Pluto conjunctie van 2020
Is er ook nog ander nieuws dan corona?

 

En wil weten wat de Nieuwe Maan in jouw eigen horoscoop losmaakt, lees dan mijn blog “Hoe duid je een Nieuwe Maan?“. Volg het stappenplan en ontdek wat deze Nieuwe Maan jou persóónlijk brengt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 + 7 =

6 reacties

 1. Dankjewel Joke voor dit heldere verhaal – wat aan de hemel gebeurt geeft altijd weer zoveel inzicht in wat hier gebeurt, en waarom!
  Zelf heb ik niet heel veel moeite om in contact te blijven met mensen en probeer zoveel mogelijk bij de plaatselijke ondernemers de kaartjes, bloemen, eten etc. af te nemen.

  • Hi Frederique, goed dat je het lokaal kopen noemt! Dat past ook heel mooi bij het Weegschaal principe; door zoveel mogelijk bij ondernemers uit je eigen regio in te kopen, blijven we (lokaal) met elkaar verbonden. Dankjewel voor het delen!

 2. Het is een tijd om te kijken:
  wat is nu echt belangrijk…. een tijd voor retraite… dat kan ook best fijn zijn!!
  Tel je zegeningen en ben dankbaar, dat hoef ik niet in de “kroeg” of restaurant te doen of waar dan ook…. dat kan overal…. en ook alleen… of met één iemand die je dierbaar is!
  Dat geeft voor mij een groot gevoel van verbondenheid met alles en iedereen!!
  In de “mind” zijn er geen grenzen of je moet ze zelf willen!!

  • Hi Willeke, dat heb je mooi gezegd! En ik ben met je eens, het is een tijd om te kijken wat nu echt belangrijk is. En om te genieten van het nu… morgen kan de wereld er weer anders uitzien!

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het cursusaanbod en het laatste Astrowise nieuws? Meld je dan aan voor de Nieuwsbrief.