Menu
(Online) Astrologie cursussen

“Niemand gaat hier uitleg over geven.” De uitgelekte notitie van Ollongren

31 maa 2021, door Astrowise

Vorig jaar rond deze tijd volgde ik het nieuws over de coronapandemie op de voet. Nu vind ik het voldoende om één keer per dag de berichtjes te checken. Er verandert toch niet zo veel; mondkapjes, anderhalve meter afstand, de maatregelen gaan echt niet zomaar weg.

Toch volg ik het nieuws nog steeds nauwgezet. Alleen deze keer met een andere blik. Neem nu die uitgelekte notitie van oud-verkenners Kajsa Ollongren (D66) en Annemarie Jorritma (VVD), waarvan Rutte zei dat niemand daar uitleg over zou geven.

 

Uitgelekte notitie

Donderdag 25 maart vertrok Kajsa Ollongren (D66) halsoverkop het Binnenhof, omdat ze positief was getest op corona. Ongelukkigerwijs werd ze op de gevoelige plaat vastgelegd met de interne notities uit de kabinetsformatie onder haar arm. Daarop stonden aandachtspunten zoals “positie Omtzigt – functie elders”, iets over de onderhandelingsstijl van CDA-leider Wopke Hoekstra en zijn mogelijke positie in het nieuwe kabinet.

Mercurius stond op dat moment in Vissen, en werd extra benadrukt vanwege zijn vierkant op de Maansknopen.

Mercurius in Vissen is empathisch, kan zich goed in de ander verplaatsen en denkt associatief. Op zich prima tijdens het verkennen van de verschillende coalitiemogelijkheden. Hij werkt alleen niet zo gestructureerd, wat mogelijk verklaart waarom de aantekeningen bovenop de map zaten, zichtbaar voor de pers.

 

De conjunctie met Neptunus verergert de zaak

Ondertussen liep Mercurius al toe op een conjunctie met Neptunus. Neptunus is de planeet die alles idealiseert, wat kan leiden tot vervaging, verwarring, misleiding of bedrog.

Je kunt je dan ook afvragen of deze Mercurius-Neptunus conjunctie het juiste moment is om de waarheid boven tafel te krijgen. Hoe kwamen deze notities op het A-4tje van Ollongren terecht? Wie had deze punten opgebracht?

 

 

“Niemand gaat hier uitleg over geven”

In eerste instantie gaf (demissionair) minister-president Mark Rutte aan dat niemand hier uitleg over ging geven.

De Kamer ging hier echter niet mee akkoord en eist er een debat over. Dat debat gaat waarschijnlijk vandaag plaatsvinden: op woensdag 31 maart 2021

Ondertussen stelden de nieuwe verkenners, Wouter Koolmees en Tamara van Ark, dat de notities gebaseerd waren op allerlei indrukken: “op dingen die ze gezien en gevoeld hebben”. Dat zou op zich heel goed passen met de intuïtief denkende Mercurius in Vissen.

Maar dat is inmiddels alweer ontkracht door de dames Ollongren en Jorritsma. Zij stellen dat geen van de fractievoorzitters met hen heeft gesproken over de heer Omtzigt en dat de media ook niet (indirect) verantwoordelijk is voor de woorden “functie elders”.

Heel verwarrend allemaal. Als niemand deze punten heeft opgebracht, waar komen ze dan vandaan?

Eén ding is zeker; dit moest de snelste formatie ooit worden, maar dat gaat niet lukken. De Kamer wil éérst een debat voeren over hetgeen er gebeurd is. Daarna kunnen de nieuwe verkenners pas aan de slag om de scherven te ruimen en het vertrouwen te herwinnen.

 

Hoe nu verder

De communicatie is tot zover verwarrend geweest, een van de minder fraaie uitingen van een Mercurius-Neptunus conjunctie in Vissen. Hoe gaat het verder? Zou het Kamerdebat eindelijk helderheid brengen? Mercurius is dan heel dicht bij Neptunus aangekomen, niet de beste indicator voor duidelijke antwoorden.

Zouden de gesprekken van de nieuwe verkenners half april weer vlot worden getrokken, met een Zon-Mercurius conjunctie in Ram?

Dat lijkt een mooie stand, maar niet alle Zon-Mercurius conjuncties werken even goed uit. Als Mercurius de Zon nadert, wordt hij eerst Verbrand (Mercurius Combust), staat een kort moment sterk (Mercurius Cazimi) en wordt vervolgens weer Verbrand (Combust).

 

 

Daarnaast geeft de overgang naar het teken Ram weer andere uitdagingen; zodra Mercurius naar Ram gaat (het teken waar Mars over heerst), vormt hij een receptie met Mars in Tweelingen (die op zijn beurt weer staat in het teken waar Mercurius over heerst).

De toch al strijdlustige Mercurius in Ram, wordt dan nog eens opgezweept door zijn receptie met Mars.

En Mars vormt op zijn beurt een driehoek naar Jupiter, wat het vuurtje nog verder aanwakkert. Het belooft een interessante formatieronde te worden.

 

Neptunus transit in Staatshoroscoop van Nederland

Maar blijft het hierbij? Neptunus aan de hemel loopt momenteel door het 10e huis van de Staatshoroscoop van Nederland en nadert nu een conjunctie met Mercurius uit de Staatshoroscoop. Zal de onduidelijkheid langer aanhouden?

In de binnenste cirkel zie je de Staatshoroscoop van Nederland, met een Zon-Mercurius-Pluto conjunctie in het 10e huis. In de buitenste cirkel staat de Mercurius-Neptunus conjunctie aan de hemel die op zich al onduidelijkheid kan geven.

Echter, in 2022-2023 gaat Neptunus aan de hemel (in transit) de Zon-Mercurius-Pluto conjunctie uit de Staatshoroscoop vol raken. We zijn er dus nog niet, onduidelijke berichtgeving blijft voorlopig een thema in de Staatshoroscoop van Nederland.

 

 

Theatergroep Piepschuim reageerde overigens razendsnel op de commotie rondom de uitgelekte notitie van Ollongren (en andere politieke missers) met deze clip:

 

 

Waar heb jij de verwarring van Mercurius-Neptunus de afgelopen week gevoeld?

Vond je dit een interessante blog? Like en deel de blog!

 

Andere blogs over Mercurius:

Mercurius Retrograde: hoe zit het nu echt?
De haat-liefde verhouding van Mercurius in Vissen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 + 14 =

6 reacties

    • Dankjewel Sheila! Ik ben benieuwd hoe de kabinetsformatie gaat verlopen, die zou ook nog interessant kunnen worden met de dynamiek van Mercurius-Mars en Mars-Jupiter aan de hemel…

  1. Goed blog weer!

    Als ik de conjunctie zo bekijk dan denk ik dat papierwerk er voor gaat zorgen dat de Nederlandse staat internationaal en in de samenleving nog meer voor schut komt te staan. Hopelijk leidt dit er toe dat steeds meer mensen niet meer blindelings geloven wat de regering zegt.

    • Het worden spannende tijden met Neptunus over de Zon-Mercurius conjunctie in de Staatshoroscoop van Nederland, dat is zeker!

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het cursusaanbod en het laatste Astrowise nieuws? Meld je dan aan voor de Nieuwsbrief.