Menu
(Online) Astrologie cursussen

Mogelijke uitwerkingen van het verhitte Uranus-Pluto vierkant

3 jan 2014, door Astrowise
Verandering!

Wat zou er kunnen gebeuren met deze configuratie? Zoals gezegd wordt met Uranus vierkant Pluto alles wat ziek, corrupt en oneerlijk is in de samenleving aan het licht gebracht en veranderd. Nu Maan en Venus dit vierkant triggeren, lijkt het erop dat emoties (Maan) en relaties (Venus) het brandpunt worden van hetgeen er in de samenleving veranderd moet worden.

We kunnen dan denken aan:

De groepsverkrachting van een 23-jarige studente in India die heeft geleid tot een golf van protest tegen de epidemie van seksueel geweld en het feit dat dergelijke misdaden vaak genegeerd worden. De Indiase regering belooft nu wetswijzigingen door te voeren die het mogelijk maken verkrachtingszaken snel te behandelen en een einde te maken aan de marginalisering van geweld en misdaden tegen vrouwen. Ziehier de combinatie vrouwen (Maan-Venus) met de noodzaak tot hervormen (Uranus-Pluto).

Het neerhalen van barrières (Uranus-Pluto) voor vrouwen om in machtsposities of hogere en leidende functies te kunnen komen. De Europese Commissie heeft recentelijk een voorstel aangenomen dat stelt dat 40% van de Europese topfuncties al in 2020 door vrouwen moet worden bekleed. In het huidige tempo zal dat zeker nog 50 (!) jaar duren, werk aan de winkel dus!

Of denk aan de hervorming van de Amerikaanse gezondheidszorg door Obama, de grootste verandering in de sociale zekerheid in decennia! Deze wet zal stapsgewijs in werking treden tussen 23 maart 2010 en 1 januari 2020, waarbij de grootste stappen voor 1 januari 2014 genomen moeten worden. Dit jaar, in 2013, moet dus veel werk verzet worden!

Weet jij nog andere voorbeelden? Laat een berichtje achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 + 12 =

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het cursusaanbod en het laatste Astrowise nieuws? Meld je dan aan voor de Nieuwsbrief.