Menu
(Online) Astrologie cursussen

Wordt 2022 een keerpunt voor corona?

18 jan 2022, door Astrowise

Niet wéér!! Dat hadden we toch afgesproken! We zouden het tijdens het kerstdiner voor de verandering eens NIET over corona hebben, maar over léuke dingen. Over wensen en dromen voor het nieuwe jaar. Toch kwam het gesprek er wel weer op terecht… en dan vooral op de vraag wat we (astrologisch gezien) komend jaar kunnen verwachten. Wordt 2022 een keerpunt voor corona? Gaan we weer langzaam terug naar “normaal”?

De aanleiding was ons weekendje weg naar de kerstmarkten in Duitsland. Om de gedachten te verzetten en lekker in de kerstsfeer te komen, zijn we naar de kerstmarkt in Keulen gegaan. Kerst vieren, dat kunnen onze buren goed; verspreid over de stad zijn er in Keulen niet één, maar zes kerstmarkten. Ieder met een eigen thema. Onze favoriet was wel de Heinzelmännchenmarkt. De Heinzelmänchen is een mythisch ras van kabouter of elfen die de hoofdrol spelen in het ontstaansverhaal van de stad Keulen. Het zou interessant zijn om de horoscoop van de stad Keulen te trekken, maar dat bewaar ik voor een andere keer.

De kerstmarkten in Duitsland zijn alleen toegankelijk met een 2G toegangsbewijs, dus voor wie Gevaccineerd of Genezen is. Testen voor Toegang is in Duitsland niet meer voldoende. Het mondkapje moest wel continu op, zowel in drukke winkelstraten als op de kerstmarkt. Maar daar krijg je dan wel een spetterend feest voor terug.

 

 

Feestelijk verlichte kerstmarkten, warme chocolademelk, heisse Marone (gepofte kastanjes), een schaatsbaan en zelfs optredens. En dat doet meteen terugverlangen naar de tijd vóór corona. Zodoende kwam het gesprek tóch weer op corona, met name de vraag: wat kunnen we volgend jaar verwachten? Hoe ziet het er in grote lijnen uit?

 

Wordt 2022 een keerpunt voor corona?

Elk jaar heeft een bepaalde “smaak”, een bepaalde ontwikkeling (transit) die het jaar voor een groot deel beïnvloedt. We zetten de periode vanaf corona nog even op een rijtje:

 

2020 – Corona – Saturnus-Pluto

In 2020 brak corona uit onder de Saturnus-Pluto conjunctie in Steenbok. Deze stand komt slechts één keer in de 250-500 jaar voor en het zijn de zwaarste periodes in de geschiedenis. Van het ene moment op het andere raakten we verzeild in een wereld van besmettingen, doden en lockdowns. Je leest er alles over in mijn blog “Corona en de Saturnus-Pluto conjunctie van 2020”.

 

2021 – Opstanden/ demonstraties – Saturnus-Uranus

Het jaar 2021 stond in het teken van de strijd tussen de heersende macht/ de overheid (Saturnus) en individuele vrijheden (Uranus). Onder het Saturnus-Uranus vierkant liepen demonstraties tegen de maatregelen soms heftig uit de hand, vooral toen Mars zich er ook nog eens bij voegde. Dat was letterlijk vlam in de pan. Hierover lees je in mijn blog “Avondklok: gelegenheid om te rellen of échte boosheid”.

 

2022 – Keerpunt corona? – Jupiter-Neptunus

Na twee heftige jaren waarin onze wereld kleiner werd (2020 & 2021), krijgen we voor de verandering een transit van de positieve, vrijheidslievende planeet Jupiter.

In 2022 is de Jupiter-Neptunus conjunctie in Vissen de meest prominente transit. Een bijzondere transit: Jupiter staat sterk in Vissen (traditioneel heerser van Vissen), evenals Neptunus (modern heerser van Vissen).

Wat gaat er veranderen? Jupiter is optimistisch, hoopvol en expansief. Hij houdt van de vrijheid om zijn horizon te kunnen verbreden, fysiek of intellectueel. Neptunus is de planeet van creativiteit, dromen en spiritualiteit. De visionair. Ook Neptunus kent geen grenzen. Sámen brengen zij verandering in de manier waarop we naar dingen kijken. Nieuwe hoop en een nieuwe visie. En – voorzichtig – weer wat meer optimisme.

Is daarmee alles ineens opgelost? Zeker niet! We zitten nog steeds in een pandemie, maar met Jupiter-Neptunus komt er ruimte voor (nieuwe) creatieve oplossingen en meer optimisme dat we er uiteindelijk met z’n allen uit gaan komen.

Dat is ons overigens al eens eerder gelukt met een Jupiter-Neptunus conjunctie.

 

Jupiter-Neptunus tijdens de kredietcrisis – 2010

De laatste keer dat we een Jupiter-Neptunus conjunctie hadden, was in 2010. Ook toen zaten we in een moeilijke tijd: het financiële systeem stond op instorten (de kredietcrisis, ofwel bankencrisis, 2007-2011). De problemen begonnen met het instorten van de huizenmarkt in Amerika, maar daar bleef het niet bij. De kredietcrisis spreidde zich als een olievlek uit, ook naar Nederland.

Nederlandse banken kwamen in de problemen, banen gingen verloren, de huizenmarkt stortte in…  Kortom, tijdens de jaren 2008 en 2009 belandden we in een diepe recessie; de economie kromp vijf kwartalen op rij.

In 2010, onder de Jupiter-Neptunus conjunctie, begon de economie zich weer voorzichtig te herstellen. Wat we toen echter nog niet wisten, is dat we al snel na deze herstelperiode in een vólgende crisis zouden belanden (de eurocrisis, 2012-2013). Maar in 2010, tijdens de herstelperiode van de kredietcrisis, krabbelden we voorzichtig op en werd het sentiment weer wat positiever.

Tekenend voor die tijdgeest is de campagne P.U.K. Lifestyle, gelanceerd door Adformatie, een vaktijdschrift voor de marketing- en communicatiebranche. Met een P.U.K. Lifestyle haal je het Positieve Uit de Kredietcrisis. Het idee was dat we met positiviteit overal uit kunnen komen. Dat het klaar moest zijn met de negatieve berichtgeving. Een heel mooie uiting van de Jupiter-Neptunus conjunctie.

 

Jupiter-Neptunus tijdens de coronacrisis – 2022

Met de Jupiter-Neptunus conjunctie in april 2022 gloort er dus weer hoop om een weg te vinden uit de moeilijke situatie waarin de wereld verzeild is geraakt.

Het blijft echter niet bij dromen. Aangezien Jupiter daarna al snel naar Ram gaat (het teken waar Mars over heerst), komt hij in de actiestand.

Dat het niet gemakkelijk gaat worden, is duidelijk: we verkeren tenslotte in een pandemie. Toch kan deze dosis positiviteit en creativiteit ons net het zetje geven dat we nodig hebben om weer langzaam richting een nieuw normaal te gaan. Een nieuw normaal, want helemaal terug naar het oude zullen we niet meer gaan.

Dat heeft te maken met de positie van de langzame planeten: Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto. Als deze planeten een nieuwe cyclus met elkaar beginnen, dan verandert er steevast iets in de maatschappij (sociaal, cultureel, economisch of politiek).

Tel daar ook de Jupiter-Saturnus conjunctie bij, die op 21 december 2021 het Luchttijdperk inluidde, dan zijn er 7 planeetcombinaties die grote, maatschappelijke ontwikkelingen reflecteren:

 

 

Grote cycli: een tijd van verandering

De reden dat ze zo’n grote impact hebben op de tijdsgeest is omdat ze zo langzaam lopen. Zoals Raymond Merriman zo mooi omschrijft in zijn boek Forecast 2022: als een ontwikkeling heel lang aanhoudt, wordt het uiteindelijk de nieuwe norm. De nieuwe manier waarop iets in de samenleving werkt.

Op dit moment (2022) zijn 5 van de 7 langzame planeetcombinaties vrij recent aan een nieuwe ronde begonnen en in 2026 komt daar nog een 6e bij (Saturnus-Neptunus). Dat er in betrekkelijk korte tijd zóveel nieuwe cycli beginnen, komt niet zo vaak voor. Zeker als je bedenkt hoe verschillend ze allemaal in lengte duren (zie bovenstaand schema).

We gaan dus een nieuw tijdperk in, met nieuwe mogelijkheden voor groei en ontwikkeling. De mogelijkheid om de wereld beter en mooier te maken. Of in ieder geval anders. Maar zover is het nog niet, laten we nog even terug gaan naar 2022.

In oktober-november 2022, het jaar dat een keerpunt zou kunnen vormen voor corona, loopt de spanning weer even op. Saturnus en Uranus maken dan BIJNA weer een vierkant met elkaar, het roerige aspect dat het jaar 2021 zo overheerste (demonstraties/ opstanden).

Maar laat je daar niet door ontmoedigen. De Jupiter-Neptunus conjunctie geeft ons een kans die we met beide handen moeten aangrijpen!

 

Hoe beïnvloedt Jupiter-Neptunus jou persoonlijk in 2022?

Waar valt deze Jupiter-Neptunus conjunctie in jouw horoscoop? Waar kan jij een dosis positiviteit gebruiken? Een duidelijke visie en de creativiteit om een uitweg te vinden in een vastgelopen situatie ? Een verandering van perspectief?

Kijk daarvoor waar 24 graden in Vissen valt in jouw horoscoop (in welk huis).

Of staat er iets op 24 graden Tweelingen, Maagd of Boogschutter? Dat zijn punten die een vierkant of oppositie maken met de Jupiter-Neptunus conjunctie en daardoor mee resoneren.

 

 

Wat voel jij van deze transit? Laat je reactie achter in de comments en vertel erbij in welk huis de Jupiter-Neptunus conjunctie in jouw horoscoop valt. En of hij nauwe aspecten maakt (met maximaal 1 graad orb) naar persoonlijke planeten en/of punten.

 

 

 

Andere blogs over corona:

Corona en de Saturnus-Pluto conjunctie van 2020

Is er ook nog ander nieuws dan corona?

Nieuwe Maan in Weegschaal – Grapje van het universum
(Ofwel, hoe houd jij contact tijdens de lockdown?)

Demonstraties in coronatijd – Saturnus, Pluto en Mars

Avondklok, gelegenheid om te rellen, of échte boosheid?

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + 9 =

67 reacties

 1. Hoi Joke,
  Mijn man heeft 24° vissen in het 12e huis, met ram en Mercurius conjunct.
  Tweelingen in het 3e huis met op 21° Jupiter.
  Kun jij hier iets over zeggen.
  Groetjes José

 2. Dag Joke,
  De conjunctie staat bij mij in het 9de huis, in driehoek met Jupiter op 24°25 in schorpioen 5de huis. en vierkant met Mercurius 27°15 in tweelingen 12de huis, maar dit is misschien een te grote orb…
  Ik denk dat er voor mij een soort bewustwording aan de gang is waar heel veel in de diepte gezocht wordt naar antwoorden die mij verder kunnen helpen bewegen naar een hoger niveau en als ik Mercurius daarbij kan betrekken is er misschien ook een mogelijkheid nu om daarover te communiceren ?

  • Hi Dorien, wat bijzonder dat deze Jupiter-Neptunus conjunctie een driehoek maakt naar je radix Jupiter! Het vierkant naar Mercurius zou ik buiten beschouwing laten, want ik gebruik bij transits nauwe orbs (tot maximaal 1 graad). Maar dan heb je nog steeds een prachtig aspect om te duiden!

   Dit zou het een prachtig moment zijn om nieuwe inzichten op te doen middels studie (bijvoorbeeld door de astrologiecursus die je nu bij mij doet 🙂 ) En met die driehoek naar Jupiter in 5 zou je je inzichten met méér zelfvertrouwen kunnen overdragen op anderen. Een mooie tijd voor jou!

 3. Bij mij staat 24 ° vissen in 8, op 24° tweelingen in 11 is mijn pars, op 23° maagd staat mijn noordknoop en 24° boogschutter staat in 5
  Wat het allemaal betekent weet ik niet

  • Hallo Joke,

   Dank voor je duidelijke uitleg.
   Heb je ook een blog gemaakt over de invloed van Jupiter-Neptunus conjunctie op de oorlog in Oekraïne?
   Zou wel interessant zijn!

   • Hi Hensz, dat zou zeker interessant zijn! Ik heb al wel via de Nieuwsbrief e.e.a. geschreven over Oekraïne, maar wie weet komt er weer eens een update!

  • Hi José, de Jupiter-Neptunus conjunctie valt bij jou in het 8e huis, het huis van erfenissen, belastingen en het geld van de partner. Valt er een financiële meevaller te verwachten? Of zijn er financiële problemen geweest waar je nu een oplossing voor hebt gevonden?

   • Hoi Joke,
    Ik hoop die financiële meevaller, maar ik weet het nog niet. We gaan het afwachten.
    Dank je voor je reactie

 4. Nieuwe kansen kunnen we goed gebruiken Joke!
  De conjunctie valt in mijn 4de huis vierkant het Mercurius (24) / Saturnus (25) duet in Boogschutter in mijn 2de huis.

  • Hi Linda, met de Jupiter-Neptunus conjunctie in het vierde huis zou je nieuwe inzichten kunnen krijgen t.a.v. je huis of je gezin. Heb je soms zin om de boel wel weer eens lekker laten opknappen? Of wil je een kamertje maken zodat je kleinkind een eigen plekje heeft als hij komt logeren? Of nieuwe inzichten in de familiestamboom?

   De Jupiter-Neptunus conjunctie staat echter op spanning met je Mercurius-Saturnus conjunctie in het tweede huis, het huis van zekerheden en financiën. Misschien moeten er serieuze beslissingen genomen worden over familieaangelegenheden, of vraag je je af waar je het geld voor een verbouwing vandaan haalt. En zeker met het oog op alle prijsstijgingen van de laatste tijd!

 5. Bij mijn kleinzoon (Leuven, 16/03/1999 00:05) staat de conjunctie van Jupiter en Neptunus exact op zijn ongeaspecteerde Zon in het 4e huis. Wordt het zo een positief creatief jaar voor hem? Hij die het tot hiertoe heel moeilijk had?

  • Hi Rit, ik zou je graag willen helpen, maar dat is een vraag die hij eigenlijk zelf zou moeten stellen aan een astroloog. Staat hij daarvoor open?

 6. Hoi Joke
  Op dit moment staat Jupiter en Neptunus in mijn 11e huis. Huis van vriendschap en idealen. Mijn radix Venus (24’36’55) maakt er een sextiel mee. Laatst ben ik heel gezellig weggeweest met mn broer en schoonzus ( tribute to ABBA) top avond gehad, daar had ik echt behoefte aan.
  Gr Patricia

   • Vond ik ook. Het is een dinnershow met overnachting in Egmond aan zee ( hotel Zuiderduin) en dus een live tribute band ABBA gold, echt top. Met lopend buffet.

 7. Bij mij 24 graden in huis 6 maar in geen enkel ander teken is er op 24 graden iets zichtbaar, geen maagd, tweeling of boogschutter.

  • Hi Ina, dan zal hij bij jou persoonlijk iets minder persoonlijk voelbaar zijn, al valt hij nog altijd in je 6e huis!

  • Hi Joke,
   Bij mij staat de conjunctie in mijn 9de huis van Vissen
   De conjunctie maakt een driehoek op 25gr Neptunus in Schorpioen en in Transit op 24gr mijn Zuidknoop beiden in het 5de huis
   Ook maakt deze conjunctie een oppositie met Uranus in de Maagd op 25 graden in mijn 3de huis.

   • Hi Marisa, met de Jupiter-Neptunus conjunctie in het 9e huis zou dit een prachtig moment zijn om nieuwe inzichten op te doen middels studie! Die andere aspecten zou ik hier niet meenemen. De driehoek van (Jupiter-)Neptunus naar je radix Neptunus is meer een cyclisch aspect, geen gewone transit. En Neptunus transit oppositie Uranus is een transit tussen twee buitenplaneten, mag je ook weglaten. Dat werkt meer collectief uit dan persoonlijk. Maar die Jupiter-Neptunus in 9 is prachtig!

 8. Hi Joke,

  bij mij staat 24 graden Vissen in het tiende huis. Vierkant hierop, op 23.42, staat mijn gelukspunt in Tweelingen, huis XII. Ik ben benieuwd wat dat brengt.
  Groet, Monique

  • Hi Monique, met Jupiter-Neptunus in het 10e huis kan er op werkgebied een verandering van perspectief komen. Er ontstaan nieuwe inzichten, of je krijgt ideeën om dingen ánders te gaan vormgeven of neerzetten.

   Dat staat echter op spanning met het Gelukspunt in je 12e huis. Werelds succes in termen van geld of aanzien geven jou niet werkelijke voldoening. De verbondenheid met al wat leeft, de natuur, of innerlijke rust zijn minstens net zo belangrijk voor jou.

   De nieuwe ideeën of inzichten die opborrelen ten aanzien van je werk of bedrijf, mogen dan ook niet alleen maar materieel gedreven zijn, maar voortkomen uit ideële motieven of een behoefte aan afzondering of rust.

 9. Helaas mijn kleindochter Neptunes juni vierkant zon zon 25 graden Neptunes heer 7.
  Op 7 juli weer Nep vierkant zon. En vorig jaar steeds Uranus conjunct Venus en Maan vierkant Saturnus Venus 9 Gr en maan 12 graden. Zon in 10 25 Gr. Verleden jaar al vervelende dingen.
  Ze is 5 februari weer aan een nieuwe baan begonnen. Ze is van de generatie 1993 een nauwe conjunctie Neptunus’ Uranus. Ze wil altijd weten hoe het gaat.
  Ze krijgt wel Secudaire Zon driehoek Pluto.20 nove

 10. Goeie vraag Joke.
  De conjunctie van Jupiter/Neptunus valt in mijn 12° huis, vierkant Jupiter in Tweelingen op 21° en oppositie de noordelijke Maansknoop in Maagd op 20°.
  Bedankt voor alles, je weet ons telkens te boeien.
  Groetjes
  Mireille

  • Hi Mireille, bij transits gebruik ik nauwe orbs (tot maximaal 1 graad), de aspecten naar Jupiter en de Noordknoop zijn dus net even te wijd. Maar we hebben natuurlijk wel nog de Jupiter-Neptunus conjunctie in jouw 12e huis! We richten ons bij de duiding dus op het 12e huis, het levensgebied van het collectieve onbewuste, het mystieke. Het is een huis van intuïtie, mededogen en spirituele transcendentie. Van afzondering en retraites. De Jupiter-Neptunus conjunctie is een aanmoediging om het intuïtieve, de aanvoelende energie, (nog meer) te laten stromen.

 11. Aller beste Joke, Met heel veel belangstelling weer als van ouds je bericht gelezen!! Voor wat het aspect betreft van Neptunus en Jupiter conjunctie, valt bij mij in het tweede huis van mijn geboorte horoscoop en staat in oppositie met Neptunus in het 8e huis in Maagd op 23°,34′.
  Ga nogmaals dit verslag lezen en bestuderen, daar neem ik graag de tijd voor.
  Hartelijk dank voor deze mail en veel suk6 met alles wat je op dit gebied allemaal onderneemt.
  Fred Zondervan.

  • Ha Fred, jouw enthousiasme is altijd weer fijn! Neem je tijd om alles op je gemak door te lezen. Alle goeds, we houden contact!

 12. tja ,…. 24 graden vissen valt dus op mijn 9e huis cusp (23,47) . Ik ga waarschijnlijk nog meer aan astrologie doen 🙂 In ieder geval komt religie (welke dan ook) (breed gezien visies) en wetenschap samen, dat merk ik al een hele tijd

  • Meer aan astrologie doen, dat kan ik alleen maar toejuichen 😀 Zeker als astrologie en wetenschap weer een beetje nader tot elkaar zouden kunnen komen!

 13. Ik ben benieuwd wat het mij zal brengen, want de conjunctie jupiter- neptunus valt pal op mij descendant, opposiet asc, vierkant MC en DESC.
  De conjunctie maakt ook een driehoek met mijn maan in kreeft in 10 en een sextiel met venus in 9.
  Heel boeiend, ik hou het in de gaten!
  lieve groet

  • Hi Martine, dankjewel voor het delen. Vooral die conjunctie pal op je Descendant zou ik in de gaten houden, transits op de hoeken van de horoscoop zijn altijd heel interessant!

 14. Hoi Joke
  Natuurlijk nog de beste wensen voor het nieuwe jaar! Mijn jaar begon al goed..een dierbaar persoon is overleden op oudejaarsavond. Ik kende haar al 30 jaar. Pluto staat transit in mijn 8e huis..

  Transit Neptunus/Jupiter staat in mijn 11e huis.. maakt een vierkant met mijn Ascendant (26 gr tweelingen), staat oppositie mijn Pluto in het teken Maagd (staat op 28 gr) en mijn Mars staat op 22 gr boogschutter dus ook een vierkant. Niet allemaal exact 24 gr maar toch.

  Bedankt voor je nieuwsbrief. Altijd leuk en interessant om te krijgen!
  Groetjes van Patricia

  • Hi Patricia, wat een verdrietig begin van het jaar! Gecondoleerd met je verlies, ik voel met je mee.

   Bij transits gebruik ik nauwe orbs (tot maximaal 1 graad), de aspecten naar persoonlijke planeten/ punten zijn dus allemaal net even te wijd. Maar we hebben natuurlijk wel nog de Jupiter-Neptunus conjunctie in jouw 11e huis! In hoeverre heb jij de laatste twee jaar contact kunnen onderhouden met je vrienden, verenigingen waar je lid van was/ bent? Is er iets op dat gebied waar je de creativiteit en positiviteit van Jupiter-Neptunus zou kunnen gebruiken?

   • Ik ben vooral bezig mijn schilderen weer op te pakken. De Leeuw heb ik nu geschilderd…. dus nog 11 sterrenbeelden. Ambitieus plan maar ik heb de tijd. Misschien dat ik ze dan verkoop en op mijn website zet. Mijn praktijk verder staat eigenlijk stil, ook door corona maar ik denk zelf dat ik het over een andere boeg moet gooien en dat ik mijn creativiteit kwijt moet ook ben ik heel veel in huis bezig met opruimen dat soort dingen gr Patricia

  • Hi Ilona, dat betekent dat jij er net een Neptunus transit over je Zon op hebt zitten. De Jupiter-Neptunus transit die er nu op volgt zou wel eens handig kunnen zijn.

   Eerst even over de Neptunus transit over je Zon in 2021. Een Neptunus transit over de Zon kan moeheid/ gezondheidsproblemen brengen, maar ook twijfel. Twijfelen aan jezelf, of de richting die je hebt ingeslagen nog wel de goede is. Wat je dan wél zou willen. Een en ander afhankelijk van de betrokken huisheren.

   De Jupiter-Neptunus conjunctie die hier in 2022 op volgt, zou hier helderheid in kunnen brengen. Nieuwe perspectieven. Nieuwe inzichten. En in het 8e huis mag je daarbij goed de diepte in!

 15. Mijn Jupiter-Neptunus conjunctie Vissen staat in het 9de huis.
  Deze conjunctie staat vierkant op Mercurius (27 graden) in Tweelingen in het 12de huis
  staat ook vierkant op mijn Zon (18 graden) in Tweelingen in het 11de huis.
  Staat driehoek op geboorte Jupiter retrograde (24 graden) in Schorpioen in het 5de huis.
  Mijn interpretatie hierbij is dat mijn bewustwording van een hoger bewustzijn toeneemt en dat ik de mogelijkheid heb om dit helemaal uit te diepen (driehoek geboorte Jupiter in 5de huis schorpioen) en via zelfexpressie, op eigen kracht te uiten in het openbaar en via vriendschappen, gelijkwaardige zielen, en dit via communicatie (Mercurius en zon in tweelingen). Mercurius staat echter in het 12de huis (verborgen) en misschien is 2022 wel het moment om mijn bescheiden kennis door te geven, of althans die bewustwording over te brengen naar vrienden, gelijkwaardige zielen, groepen ??

  • Hi Dorien, bij transits gebruik ik nauwe orbs (tot maximaal 1 graad). De driehoek naar Jupiter in 5 is daarmee het belangrijkste aspect.

   Met de transit van Jupiter-Neptunus in je 9e huis, die een driehoek maakt naar Jupiter in je 5e huis, zou het een interessant moment zijn om je visie op of kennis van astrologie over te brengen op anderen. Is dat iets wat je altijd al hebt willen doen, maar waar je nog geen vorm voor had gevonden?

   • dankjewel voor je antwoord, ik zou inderdaad graag astrologie/ook maya astrologie willen overbrengen naar anderen maar ik heb er inderdaad nog geen vorm in gevonden … ik denk dat ik nog op de een of andere manier meer duidelijkheid moet krijgen …

   • Misschien wel meer duidelijkheid bij de Mercurius – Uranus conjunctie op 13 graden stier en dit op 18/4/2022 ? dan staat deze conjunctie in mijn 11de huis…

   • Dat zou zomaar kunnen! Een transit van Uranus op je Mercurius geeft vaak nieuwe ideeën en inspiratie!

 16. Interessant artikel weer Joke! Een beetje optimisme kunnen we wel gebruiken.
  De conjunctie gaat vallen in mijn 4de huis en gaat een exact vierkant maken met de Mercurius-Saturnus conjunctie in mijn 2de huis.

  • Hi Linda, fijn om te horen dat je het een interessant artikel vond! We kunnen zéker een beetje positiviteit gebruiken… en bij jou valt dat in het 4e huis. Het levensgebied van je gezin/ familie, het huis waarin je woont, en je emotionele basis. De Jupiter-Neptunus conjunctie is exact aan de hemel op 12 april 2022. Rond die periode moet hij het meest voelbaar zijn.

   Daarna loopt Jupiter verder en is het Neptunus die in zijn ééntje een serie vierkanten maakt naar je radix Mercurius-Saturnus in het 2e huis. Maar dat is een ander verhaal. Eerst dus maar even genieten van Jupiter-Neptunus in je 4e huis!

 17. Hoi, allereerst weer dank je wel voor het duidelijke bericht.
  Ik heb mijn 24° vissen in het 8e huis, mijn 24° maagd in het 2e huis met mars in maagd op 23° ook in het 2e huis, mijn 24° tweelingen staat in het 11e huis en hier staat ook mijn gelukspunt (pars) op 24° in het 11e huis. Boogschutter staat in 5 maar maakt geen aspecten.
  Ben benieuwd pfff

   • Hi José, dat is juist goed! We kijken naar transits op de geboortehoroscoop. Laten we eens kijken naar jouw Mars, de planeet van energie, daadkracht en assertiviteit. Wat speelt er op dat vlak? Zou je daar nieuwe inzichten kunnen gebruiken?

    Mars in 2 geeft (in het algemeen, jouw unieke horoscoop ken ik natuurlijk niet) een flink doorzettingsvermogen. Je bent trots op de dingen die je op eigen kracht bereikt en die verdedig je met hand en tand. Ga eens voor jezelf na of er op dat vlak iets is dat niet meer lekker loopt en waar jij een dosis positiviteit kunt gebruiken. Of creativiteit om wat je voor jezelf bereikt hebt, te beschermen.

 18. Deze conjunctie staat samen met mijn Radix Mercurius (retrograde op 24•Vissen) én Radix Zon (22•Vissen). Vierkant het IC/MC (26• Boogschutter/Tweelingen) en opposiet de Ascedant (27•Maagd)

  Krijg er geen beeld bij.

  • Hi Yvette, bij transits gebruik ik nauwe orbs (tot maximaal 1 graad), dus de conjunctie met je Mercurius is het meest interessant.

   Mercurius staat echter zo dicht bij je radix Zon, dat ze niet van elkaar te scheiden zijn; communicatie, denken, schrijven (Mercurius) is onderdeel van je identiteit (Zon).

   Met Zon-Mercurius in Vissen communiceer en denk jij van nature heel erg op je gevoel, je bent een creatieve denker. De transit van Jupiter-Neptunus brengt in die zin meer van hetzelfde.

   Kijk wel even wat Neptunus in 2022 verder gaat doen in jouw horoscoop. Afhankelijk van de precieze stand (graad & minuut) gaat Neptunus één keer over je Zon, of drie keer. Hoe vaker Neptunus in transit over je Zon heen en weer wandelt, hoe groter de impact.

   (Hoe je Zon-Mercurius conjuncties duidt, wordt uitgebreid uitgelegd in deze mini-cursus).

 19. Hallo,
  Heel interessant bij mij gebeurt het in het zesde huis en mijn descendant is 24,04 gr en maakt een oppossiet met mijn ascendant en een vierkant met mijn MC en een vierkant met mijn IC.

  Ben benieuwd ik verwacht veel verwarring, relatie ben reeds 21 jaar alleen, mijn werk in het spirituele een beetje moeilijk, naar anderen mijn vrijheid. Ben maagd en de ascendant ook en ben 69 jaar 11 sept 1952 persoonlijke vooruitgang en meer diepgang

  • Hi Jacqueline, deze Jupiter-Neptunus transit valt inderdaad nog nét in je 6e huis en zou daarmee nieuwe ideeën kunnen brengen met betrekking tot je spirituele werk. Maar omdat hij zo dicht tegen de Descendant aan staat, zou het relatiegebied ook kunnen mee resoneren. Ik zou beide levensgebieden even in de gaten houden!

  • Ha Jan, leuk om weer van je te horen! Wat een bijzondere stand 🙂 Maar een beetje optimisme kunnen we zo langzamerhand wel gebruiken, toch!

  • Hi Jolande, Cheiron wordt ook wel “de gewonde genezer” genoemd. Cheiron geeft aan waar jouw grootste pijn ligt, maar tegelijk ook je grootste kracht. Want als je je eigen pijn hebt overwonnen, kan je ánderen op dit gebied helpen. Met Cheiron in het 7e huis ligt de pijn op het gebied van de één op één relaties, zowel zakelijk als privé. Zou je hier nu nieuwe inzichten, een nieuw perspectief of een dosis positiviteit kunnen gebruiken?

   Let wel: een nauwkeurige geboortetijd is hier van cruciaal belang, juist omdat zowel de Jupiter-Neptunus conjunctie aan de hemel als je radix Cheiron pál op je Descendant staan. Herken je het 7e huis (relatie) thema?

   • Hi Joke,
    Mijn geboortetijd is gecorrigeerd dus dit zijn de juiste posities.
    En óf ik het relatie-thema herken! Ik was tot mijn 50e óf vrijgezel of treurende om een verloren liefde. Bij mijn Cheiron-terugkeer in 2017 ontmoette ik mijn huidige partner. Ik ben nu dus bijna 5 jaar met hem samen; dat is voor mij een unicum.
    Niet alleen Cheiron staat op mijn descendant maar een paar graden verder staan Venus en Saturnus. En dit stellium is onderdeel van een Yod. Dus het relatie-thema neemt een zeer prominente rol in in mijn leven.
    Ben zeer benieuwd wat de Neptunus/Jupiter me gaat brengen maar ik ben ook erg nieuwsgierig naar de Noordknoop-terugkeer in mijn 9e huis dit jaar.

   • Hi Jolande, wat ontzettend mooi dat je je huidige partner ontmoette tijdens je Cheiron terugkeer! En je hebt gelijk, het relatiethema is vanuit meerdere kanten benadrukt in je horoscoop. Dat maakt het extra bijzonder dat de Jupiter-Neptunus conjunctie in april dit jaar op je Descendant valt. Dankjewel dat je je verhaal hier wilde delen!

 20. Dag wat interessant allemaal!
  Als ik naar 24graden vissen kijk is dat dan in mijn geboortehoroscoop of Solaar , ik vermoed t laatste . Dank u wel hoor!

  • Hi Guusje, het gaat om de positie 24 graden Vissen in je geboortehoroscoop. Die is heel gevoelig voor transits en wordt dit jaar geraakt door de transit van Jupiter-Neptunus aan de hemel. In welk huis valt hij? En worden er nog (persoonlijke) planeten geraakt? Zo kan je kijken wat deze transit jou zou kunnen brengen! Groeten, Joke IJlst | Astrowise

   • Dag , dankboor uw antwoord . Ik ben nog niet zo thuis in de astrologie, kan ik tegen betaling u laten kijken naar deze transit in mijn horoscoop? Ikheb hem in mijn vierde huis vlabij mijn zon op 29 graden

   • Hi Guusje, ik heb je horoscoop even bekeken. De Jupiter-Neptunus conjunctie valt in jouw vijfde huis en maakt verder geen nauwe aspecten (met maximaal 1 graad orb) naar radix planeten. We richten ons bij de duiding dus op het 5e huis, het levensgebied van creativiteit en kinderen.

    Doe jij soms iets met muziek of schilderen? Een hobby waarbij het gevoel en de verbeelding mag stromen? Dat is te verwachten met Maan-Jupiter in Vissen in 5 én cusp 5 in Vissen.

    Die hobby heb je mogelijk pas later in je leven gevonden (Jupiter in 5). Hoe staat het daar nu mee? Heb je je “ding” gevonden? Of ben je nog zoekende in welke vorm je het zal gieten? De Jupiter-Neptunus conjunctie aan de hemel kan jou op dit vlak nieuwe inzichten brengen. Is dit herkenbaar voor je?

   • Klopt helemaal . Maak al heel mijn leven muziek en sinds 5 jaar teken en schilder ik , naar men zegt talentvol. Dat ben ik nog volop aan t ontdekken
    Heel erg bedankt

 21. Heel duidelijk verwoord en helder weergegeven. Je hebt hier een waar talent voor! Chapeau! Bij mij valt de conjunctie in huis 12 waarin chiron huist (18 graden vissen). Mars en mercurius staan beiden 22 en 25 graden in stier (sextiel met dat aspect).
  Ik ervaar de laatste tijd zoveel licht in mij en heldervoelendheid, zou dit kunnen dat dit hierdoor wordt aangeduid? Dank voor je blog!

  • Hi Stephan, fijn dat je mijn blog zo helder vond! Bij transits gebruik ik graag een nauwe orb (tot 1 graad), dus het sextiel naar de Mercurius-Mars conjunctie in je geboortehoroscoop is het meest interessant.

   Met Mercurius-Mars in Stier richt je je normaal gesproken liefst op concréte zaken, dingen die realistisch en waarneembaar zijn. Stier is tenslotte een Vast teken. Maar het sextiel van Jupiter-Neptunus aan de hemel geeft jou nu de kans om veel meer “open” te gaan staan voor alles wat niet wordt uitgesproken. Bijvoorbeeld door heldervoelendheid, en dat ervaar jij al. Heel mooi!

 22. Interessant stukje weer. Ben benieuwd. Bij mij staat Jupiter 23.48 boogschutter in 5 en maan 21.12 (conjunct venus 18.04) maagd in 2. En Uranus-Mercurius 22-24 Leeuw. Te hoge verwachtingen?

  • Bij transits werk ik graag een nauwe orb (tot maximaal 1 graad), dus laten we ons hier focussen op het vierkant naar Jupiter.

   Met Jupiter in Leeuw in 5 spelen hobby’s/ creativiteit een grote rol in je leven; je stort je er vol in, pakt het groots aan, maar zoekt er ook waardering voor. Als er iets is vastgelopen in dat proces zou de Jupiter-Neptunus transit jou nieuwe perspectieven kunnen brengen. Nieuwe ideeën waarmee je weer volop met je hobby aan de slag kan gaan, of hoe je de wereld ervan kan laten (mee) genieten. Wil je misschien méér gaan doen met astrologie?

   • Jupiter in boogschutter, maar niet veel verschil met leeuw. Nu is het “standaard baan om geld binnen te krijgen”, maar dat kan zomaar weer stoppen. Er loopt van alles (sec Zon bij IC, primair Jupiter bij DC, feb/mrt), maar om me op astrologie verder te storten (wat ik graag zou willen, maar aan de andere kant kan ik daar me hele pensioen mee vermaken) moeten een paar dingen meezitten. Of het richting carrière doorbraak gaat of juist via financiële meevaller richting astrologie kan ik niet inschatten.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het cursusaanbod en het laatste Astrowise nieuws? Meld je dan aan voor de Nieuwsbrief.