Menu
(Online) Astrologie cursussen

De grote Jupiter-Uranus conjunctie

20 apr 2024, door Astrowise

Als je al dacht dat we in spannende tijden leven… De grote Jupiter-Uranus conjunctie aan de hemel wakkert het vuurtje nog wat verder aan. Dit uitbundige duo komt één keer in de 14 jaar samen en zorgt dan voor doorbraken. Zit er iets muurvast en hoop je op een doorbraak? Lees dan verder!

Als twee planeten een conjunctie vormen, dus pal naast elkaar staan aan de hemel, dan vermengen hun energieën zich met elkaar. Ze bundelen als het ware hun krachten.

Jupiter is de grootste planeet in ons zonnestelsel en wordt geassocieerd met
expansie, groei en vooruitgang, succes, goede eer, overvloed en overdaad. Maar ook met hoger onderwijs en wijsheid.

Uranus, de planeet die ontdekt is tijdens de Franse Revolutie, is de rebel die de gevestigde orde omver werpt, voor onverwachte veranderingen zorgt, losbreekt wat niet meer werkt.

Jupiter en Uranus zijn dus niet bepaald de meest schuchtere, introverte planeten uit ons zonnestelsel. Als die de handen ineen slaan, belooft dat vuurwerk!

Waar Jupiter wijsheid, groei en uitbreiding wil brengen, zorgt Uranus voor de benodigde push om dit tot stand te brengen. Waar Uranus revolutionair wil losbreken van wat niet meer werkt, helpt Jupiter hem zijn ruimte in te nemen.

 

Bestorming van de Bastille

Dit gebeurde al tijdens de eerste Jupiter-Uranus samenstand sinds de ontdekking van de planeet Uranus. De Franse Revolutie begon met de bestorming van de Bastille op 14 juli 1789. Jupiter en Uranus stonden op dat moment in een nauwe conjunctie met elkaar.

Jupiter vergrootte de vrijheidsdrang (Uranus) van het volk.

 

 

 

De eerste mens op de Maan

Ook wetenschappelijke doorbraken kunnen plaatsvinden onder de Jupiter-Uranus conjunctie, bijvoorbeeld de Maanlanding van de Apollo 11 waarna Neil Armstrong als eerste mens voet op de Maan zette. Hij sprak daarbij de legendarische woorden:

“That’s one small step for [a] man, one giant leap for mankind.”

De Maanlanding zorgde voor een doorbraak (Uranus) in de expansiedrang (Jupiter) van de mens. Voor het eerst in de geschiedenis zette de mens voet op een ander hemellichaam.

 

 

 

Kweekvlees, de doorbraak van 2024?

Van de eerste mens op de Maan fast foward naar 2024. Op welk gebied kunnen we doorbraken verwachten in 2024?

Omdat de conjunctie plaatsvindt in het Aardeteken Stier kunnen we innovatie en doorbraken verwachten op het gebied van landbouw, veehouderij of de stikstofproblematiek.

Onze – overmatige – vleesconsumptie heeft een grote impact op ons klimaat en het milieu. Kweekvlees, vlees dat in een laboratorium gekweekt wordt uit stamcellen van dieren, zou daar een antwoord op kunnen zijn.

Meatable, een Nederlands biotechnologisch bedrijf dat zich op kweekvlees richt, heeft recent een doorbraak gerealiseerd. De productie is teruggebracht van 8 dagen naar 4 dagen. Hiermee wordt kweekvlees commercieel levensvatbaar.

Inmiddels hebben ze ook toestemming gekregen van de Overheid voor een proeverij in Nederland. Hierbij mag een select aantal mensen worstjes van kweekvlees proeven. Deze heeft – hoe kan het ook anders – in de week van de Jupiter-Uranus conjunctie plaatsgevonden.

Het zal nog even duren voordat kweekvlees in de schappen ligt, maar het begin is er!

 

 

 

Op welke doorbraak zit jij te wachten?

Op 21 april 2024 wordt de Jupiter-Uranus conjunctie exact op 21 graden Stier. Heb je planeten, je Ascendant of MC rond 21 graden Stier? Dan liggen er onverwachte veranderingen of spannende mogelijkheden voor je in het verschiet. Misschien wel waar je ze het minst verwacht. Of je durft nu eindelijk de stap te wagen om een lang gekoesterde droom te verwerkelijken.

Maar ook als je planeten, Ascendant of MC rond 21 graden in de andere Vaste Tekens hebt (Leeuw – Schorpioen – Waterman), zal je de impact van de Jupiter-Uranus conjunctie duidelijk voelen.

 

Wat raakt de grote Jupiter-Uranus conjunctie in jouw horoscoop? En op welke doorbraak zit jij te wachten? Laat je reactie achter in de comments!

 

 

P.S Ben je klaar voor een doorbraak in je astrologische duidingsvaardigheden? Bij Astrowise leer je traditionele astrologie in een modern jasje. De Beginnerscursus start in september, aansluitend de Gevorderden in januari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 + 13 =

39 reacties

 1. Hey Joke
  Bij mij staat enkel Cheiron op 19-38’ ♉️ in 9de Huis
  Maar mijn zoon heeft Saturnus ASC op 21gr in ♌️ en zon (DES) in ♒️ op 19-28’ (op gebied van relatie ?)
  En mijn man heeft ASC op 21gr ♌️ en dus opposite DES 21gr ♒️ (wel geen planeten in de buurt)
  En mijn pa: Pluto 19gr conjunct ASC in ♌️ (1ste huis) – hij krijgt nu na verschillende maanden een nieuw gebit (door roken volledig weggeteerd tandvlees)
  Bedankt, ☺️ mijn eerste ervaring met reageren en toepassen op jouw toffe mailtjes – zo leuk om dit te doen en in de radixen te snuisteren…. Groetjes Joke D.

  • Hi Joke, leuk dat je je bevindingen hier deelt! Wat bijzonder dat zowel je man, zoon als vader allemaal een Ascendant hebben rond 19-21 graden Leeuw. Dat betekent dat de Zon-Uranus conjunctie een vierkant maakt naar hun Asc-Desc as (de relatie-as maar ook van de een-op-een contacten). Check even in welk huis de Jupiter-Uranus conjunctie in hun horoscoop valt, dat is de hoek van waaruit een evt. doorbraak of verandering verwacht kan worden.

   Voor je zoon speelt daar mogelijk de Zon-Saturnus oppositie over de Asc-Desc nog weer in mee, al lijkt de orb die je hebt genomen wel een tikkie wijd? Maar sowieso doet Saturnus op de Ascendant mee. Wat brengt die Saturnus op de Ascendant hem? Is er iets wat doorbroken of “losgeschud” mag worden?

 2. Als je denkt aan Jupiter en Uranus in 10 denk je “vooral goed voor carrière”. Afgelopen september werd mijn laatste opdracht beëindigd. Toen liepen die 2 beide retrogade en had ik Saturnus opposiet zon. Nu allebei recht, maar gebeurt nog niks, al lopen er wel weer wat sollicitaties. Die conjunctie driehoek maan heer 12 en vierkant uranus heer 7. En saturnus (heer 6 en 7) nadert de zuidknoop (16 vissen) en pluto (heer 4) nu en komende 2 jaar vierkant MC en inconjunct zon (heer AC). Wordt vast niet alleen maar lachen, vooral privé. Maar dat er nog geen nieuwe opdracht is verbaast me wel een beetje.

  • Hi Bob, er speelt zo te horen genoeg op jouw MC. Maar er komt verandering aan, zeker nu je ook nog eens Pluto in transit vierkant het MC hebt.
   Voor de uitwerking van de Jupiter-Uranus conjunctie mag je gerust een aantal maanden nemen, dus blijf het in de gaten houden!

 3. Mijn Saturnus staat op 20 graden in Stier in het 6de huis. Ik zit nú een week thuis door gezondheidsproblemen. Ik ben via het werk met een coachingstraject begonnen. Saturnus staat in mijn radix oppositie Venus in schorpioen in 12. Oorzaak van mijn gezondheidsproblemen hebben te maken met langdurige ziekte van mijn vriend.

  • Hi Carla, vervelend dat je nu zelf ook onderuit bent gegaan. De Jupiter-Uranus conjunctie valt in jouw 6e huis. Op zich precies het gebied waarop je graag een doorbraak in de situatie ziet, maar het zal nog hard werken worden. De Jupiter-Uranus conjunctie valt namelijk pal op je Saturnus, op een blokkade. Kijk even naar de conditie van je Saturnus (hoe sterk hij staat), dan kan je inschatten hoe hardnekkig die blokkade van Saturnus hier is. Heel veel sterkte en spreek je gauw weer!

 4. Hoi Joke,
  Ik heb Uranus/Jupiter (10e huis) vierkant mijn Ascendant. Vorig jaar toen Uranus ook op 21 graden in Stier stond, is het bedrijf waar ik net werkte failliet gegaan. De dag ervoor had ik al besloten om daar weg te gaan. Toen is de keuze voor mij gemaakt. Ben benieuwd wat het mij nu gaat brengen. Heb wel sterk het gevoel dat ik in mijn werk meer vrijheid nodig heb. Ben dus wel al gericht om een andere baan te zoeken.

  • Hoi Cynthia, bijzonder dat de Jupiter-Uranus conjunctie dan nu precies op datzelfde punt is teruggekeerd. Hopelijk geeft hij net dat zetje om het patroon definitief te doorbreken met werk dat de vrijheid en voldoening geeft die je zoekt. Je hebt nu tenslotte Jupiter mee in de mix. Ik zou zeggen… maak er gebruik van!

  • Hi Guusje, je kijkt dan naar de geboortehoroscoop. En met een radix Uranus op 21 graden Stier valt deze Jupiter-Uranus conjunctie dus precies op je Uranus Return. Heel bijzonder! Groet, Joke | Astrowise

  • Hoi Sheila, fijn dat je de blog interessant vond. Volgens mij ben jij ook bezig met spannende, nieuwe dingen. Spreek je gauw weer!

 5. Uranus in asc. Leeuw op 17.10°
  Venus op 16° in Stier MC
  Mercurius en Zon op 26 °in Stier
  IC op 17° Schorpioen
  Maan op 21° in Waterman
  DC op 28° Waterman

  • Hi Diana, je hebt wel het een en ander in de Vaste Tekens, maar voor een transit aan de hemel zou ik nauwere orbs nemen. Bij voorkeur 1 tot max. 3 graden. Hoe nauwer de orb, hoe sterker de uitwerking. Dan blijft alleen het vierkant naar de Maan over. Emoties spelen dus een rol in de evt. doorbraken/ veranderingen. Kijk even naar de betrokken huizen, dan weet je op welk levensgebied e.e.a. uitwerkt. Succes ermee!

   • Hallo Joke,
    Ik heb Saturnus in Stier op 20° in mijn geboortehoroscoop, in Huis 7. Heb enkel een basiscursus geboortehoroscopen gevolgd. Kan je me iets meer zeggen of dit gevolgen heeft met deze Jupiter/Uranus vonjunctie in Stier?
    Alvast bedankt,
    Nancy

   • Hi Nancy, de Jupiter-Uranus conjunctie valt op jouw radix Saturnus in het 7e huis. Saturnus is een planeet die ons uitdagingen geeft, bij jou in het 7e huis (persoonlijke en/ of zakelijke een-op-een relaties). Is er iets wat je op dat gebied zou willen doorbreken/ veranderen? Voor de uitwerking mag je gerust een aantal maanden nemen, dus blijf het in de gaten houden.

 6. Hoi Joke, ik heb saturnus op 18°41′ in stier, geldt dat nog, een orb van zo’n 3°?
  Mijn dochter heeft zon en MC op 20 resp 21° in schorpioen staan.

  Ik ben heel benieuwd.

  Groet Hilda

  (Ps: de draai van Mike Johnson in het huis v. afgevaardigen mbt steunpakket Oekraïne zou een doorbraak in dit verband kunnen zijn?)

  • Hi Hilda, een orb van 3 graden kan nog net, al is het effect natuurlijk het sterkst met een nauwe orb. Voor de uitwerking mag je gerust een aantal maanden nemen, dus blijf het in de gaten houden.

   Bij je dochter gaat het om een vierkant; Jupiter-Uranus transit vierkant haar Zon-MC op 20°-21° Schorpioen. Dat is een nauw aspect. Check even in welk huis de Jupiter-Uranus conjunctie in haar horoscoop valt, dat is de hoek van waaruit een evt. doorbraak of verandering verwacht kan worden!

 7. Hallo Joke
  Bij mijn man staat zijn ascendant op 21° Schorpioen en zijn descendant op 21° Stier.
  Wat mag hij of mogen wij verwachten?
  Het lijkt me wel iets bijzonders, niet?
  Bij mezelf vind ik niets speciaals.

  Toch weer boeiend! Bedankt

  • Hi Rit, wat kan je verwachten… een beetje leven in de brouwerij? Met de Jupiter-Uranus conjunctie pas op zijn Descendant komt de doorbraak of de verandering voor hem vanuit zijn contacten met de ander (Desc/ 7e huis). Misschien heeft hij nu meer behoefte aan contact, aan uitwisseling met anderen. Dan kan dat de doorbraak zijn. Of er komt iemand op zijn pad die hem energie geeft om uit zijn comfort zone te stappen en iets (anders/ nieuws) te ondernemen. Kijk maar eens wat er gebeurt in de een-op-een contacten!

 8. In geboortehoroscoop Venus op 20°stier, Uranus op 26 ° weegschaal en Lilith op 19° Schorpioen. Ben benieuwd wat dat gaat geven.

  • Hi Suzy, voor transits op je geboortehoroscoop werk ik het liefste met hele nauwe orbs, dus dan zou alleen de conjunctie met Venus in Stier overblijven. Of maakt die soms een vierkant met Uranus in de geboortehoroscoop? In dat geval resoneert hij wel mee met het Venus thema.

   De Jupiter-Uranus conjunctie richt zich hier in ieder geval op het relatiethema. Wat zit er op dat gebied vast wat je zou willen doorbreken of veranderen? Voor de uitwerking mag je gerust een aantal maanden nemen, dus blijf het in de gaten houden!

   P.S. Met Lilith werk ik niet, dus die heb ik niet meegenomen in de duiding.

 9. Hey Joke,
  De conjunctie Jupiter/uranus staat pal op lilith op 21 graden in 10de huis.
  En staat in oppositie met mijn geboortejupiter op 24 graden schorpioen in het 4de huis.
  Vandaag heb ik mijn examen afgelegd voor “tuincoach” (mensen met kleine stappen warm maken om iets te veranderen in eigen tuin tegen de klimaatverandering)
  Ik vind dit heel mooi en nuttig
  Misschien kan ik hier iets mee doen ?
  Ik hou enorm van buiten zijn, van alles in de natuur. Ik hoop ook om samen met anderen iets te kunnen realiseren die een stap in de goeie richting is en ook om samen te kunnen genieten van al het mooie dat de natuur ons brengt . Gr’tjes

  • Hi Dorine, deze Jupiter-Uranus conjunctie valt voor jou op een belangrijk punt in de 12 jarige cyclus van Jupiter, een groeicyclus. De oppositie, een punt waarop dingen duidelijk zichtbaar worden. En bij jou valt de Jupiter-Uranus conjunctie in het 10e huis, dus doorbraken op het gebied van carrière/ maatschappelijke positie behoren zeker tot de mogelijkheden 🙂

   P.S. Met Lilith werk ik niet, dus die heb ik niet meegenomen in de duiding.

 10. Goedemiddag! Ontzettend bedankt weer voor het mooie artikel!
  In mijn geboortehoroscoop worden mijn Zuidelijke (leeuw huis 12) en Noordelijke maansknoop (waterman huis 6) geraakt door deze conjunctie.
  Enig idee wat dit voor mij kan betekenen?

  • Hi Suzan, dat betekent dat de Jupiter-Uranus conjunctie aan de hemel een vierkant vormt naar zowel je Noordknoop als je Zuidknoop. Dat heeft tot gevolg dat deze Jupiter-Uranus conjunctie in jouw horoscoop ineens veel nadruk krijgt. Het huis waarin deze Jupiter-Uranus in jouw horoscoop valt, is het levensgebied waarop jij doorbraken zou kunnen krijgen. Let wel; hoe nauwer de orb, hoe sterker de uitwerking!

   • Hallo Joke, ontzettend bedankt voor je reactie! Dat waardeer ik echt.

    Beide knopen staan op 23°.

   • Graag gedaan Suzan!

    Het aspect met je Maanknopen is inderdaad heel nauw, ik hoop dat deze conjunctie jou mooie kansen brengt. Voor de uitwerking mag je gerust een aantal maanden nemen, dus blijf het in de gaten houden!

  • Hallo Joke,

   Deze conjunctie valt op mijn Zuidknoop in huis 7.
   Als ik 2 gr orb neem, dan maakt dit aspect zowel met de Zon (driehoek) als de Maan (vierkant). Hoeveel orb kun je nemen? Zelf vind ik 2 gr nog wel te doen.

   • Hi Barbara, zo te horen maakt deze Jupiter-Uranus conjunctie aardig impact op je geboortehoroscoop! Wat betreft de orb; twee graden orb lijkt me inderdaad nog wel te doen.

 11. Beste Joke, heel blij om weer wat info te krijgen, wat ik altijd met alle zorg en interesse lees. Nu stelde je een vraag omtrent de stand in Stier. Ik zelf heb in Stier de planeer Uranus op 21°31′ staan. Zit toch op een meevaller te rekenen op financieel gebied, geen schulden of zo maar andere dringende redenen.
  Dit wilde ik even kwijt en wens je een fijn weekeinde en nogmaals bedankt voor je info!!
  Met een hartelijke groet,
  Fred Zondervan.

  • Hi Fred, als je Uranus in de geboortehoroscoop hebt staan op 21 graden, dan zit je nu dus ook in een Uranus Return! Een Uranus Return die gekleurd wordt met de energie van de Jupiter-Uranus conjunctie aan de hemel. Heel bijzonder!

   • Beste Joke, nog even een nadere reactie betreft deze conjunctie. In mijn geboorte horoscoop staat Uranus conjunct met Uranus in Stier op 21°31, en nu versterkt door Jupiter!! Leef de laatste tijd onder hoogspanning emotioneel.
    Dit alles in het 4e huis.
    Nogmaals bedankt voor je reactie, stel dot zeer op prijs.

 12. Ik heb de grote Jupiter-Uranus conjunctie op dit moment in mijn 12e huis staan. Het laatste half jaar ben ik op en af ziek (griep, de overgang met allerlei klachten waar ik nu ook medicatie voor krijg) en nu heb ik een verkoudheid waarbij mijn oren dicht zitten. Het is niet fijn maar het gekke is wel dat ik nu vooral 1 ben met mezelf en dat ik tot het besef ben gekomen dat ik naar mezelf moet luisteren en mezelf serieus moet nemen (misschien niet te serieus) en niet altijd maar wat anderen van mij vinden en verwachten. Sinds mijn ouders zijn overleden dacht ik dat het contact met mijn (enige) broer beter zou worden maar het contact blijft oppervlakkig. Als mijn broer wat nodig heeft ja dan belt ie me en niet omdat ik nu zoveel voor hem beteken. Nou ja je snapt het al: er vindt vooral ‘van binnen’ van alles plaatst en dan gaan we ook nog over twee jaar verhuizen! Grote schoonmaak zowel binnen als van buiten! Lieve groetjes van Patricia.

  • Hi Patricia, dat zijn allemaal geen leuke dingen maar die grote schoonmaak (van binnen) gaat met de Jupiter-Uranus conjunctie hopelijk wel voor doorbraken zorgen voor jou persoonlijk! Heel mooi dat je nu tot het besef bent gekomen dat je meer naar jezelf moet luisteren. En als Uranus dan over een paar jaar in transit over je Ascendant gaat, zal het voelbaar worden voor de buitenwereld. Deze Jupiter-Uranus transit helpt je bij de voorbereidingen daartoe!

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het cursusaanbod en het laatste Astrowise nieuws? Meld je dan aan voor de Nieuwsbrief.