Menu
(Online) Astrologie cursussen

Mijn Jaarlijkse Review voor 2016

9 jan 2017, door Astrowise

Begin januari. Je zit vol met ideeën en plannen voor het nieuwe jaar, maar Mercurius loopt Retrograde… wat doe je dan?

Precies, dan sta je even stil bij hetgeen je het afgelopen jaar hebt bereikt… maar ook bij de dingen die je niet van de grond hebt gekregen. Bij de dingen die jammerlijk mislukt zijn 🙂

Toch is een Jaarlijkse Review niet alleen bedoeld om terug te kijken. Het helpt je ook om vooruit te kijken. Passen de dingen die je het afgelopen jaar hebt gedaan nog steeds in het grotere plaatje, het doel dat je op de langere termijn voor ogen hebt?

Dus voordat ik aan nieuwe projecten begin in 2017, wil ik graag mijn (eerste) Jaarlijkse Review met je delen. Ik ga de volgende vragen beantwoorden:

 • Wat ging er goed in 2016?
 • Wat ging er niet zo goed in 2016?
 • Wat wil ik bereiken in 2017?

(En ik nodig jou uit om deze vragen te gebruiken voor je eigen Jaarlijkse Review.)

 

Wat ging er goed in 2016?

Nou, laten we maar beginnen met de fun stuff. Dit is wat er het afgelopen jaar goed ging:

 

Business groei

Waar ik het meest trots op ben, is de gigantische groei van mijn bedrijf Astrowise. Ondanks het feit dat ik het laatste kwartaal geen workshops & consulten kon doen vanwege een flinke verbouwing, heb ik het afgelopen jaar ruim twéé keer zo veel mensen kunnen helpen als vorig jaar. Met name met het consult Concrete Jaarprognoses, dat was wederom een topper dit jaar.

 

Sporten

Ik nam het me al jaren voor, maar het kwam er gewoon niet van: sporten. Dit jaar ben ik iedere week trouw naar Zumba geweest. En sinds september ga ik ook nog naar Pilates. Het voelt goed en het voorkomt dat mijn rug weer vast gaat zitten (en ik met een knallende hoofdpijn rondloop).

 

Verbouwen

Dit jaar was ook het jaar van de verbouwing. We hebben het grondig aangepakt; de hele achtergevel is eruit gehaald en vervangen door een megagrote schuifpui. Dat geeft niet alleen meer licht in huis, maar ook een fantastisch uitzicht op de tuin (en het onkruid, dat is dan weer jammer). Verder zijn de plafonds glad getrokken, de muren gesausd, de binnendeuren & plinten vernieuwd. Net voor de kerst was de oplevering. Heerlijk, want nu kan ik in het nieuwe jaar weer lekker aan het werk!

 

Wat ging er niet zo goed in 2016?

En nu de mislukkingen… mweh.

 

Te weinig tijd voor mezelf

Als mensen vragen hoe het is om astroloog te zijn, om van je hobby je beroep te maken, dan zeg ik altijd:

“Ik hoef nooit te werken, maar ik heb ook nooit vrij.”

Vooral dat “nooit vrij” zijn, dat werkt echt zo. Zelfs als we op vakantie gaan, neem ik mijn laptop mee. We maken graag tochten door de natuur (in Noorwegen, Zweden of Oostenrijk) en daarna gaat iedereen lekker even chillen. Ik gebruik die momenten dan graag om weer verder te werken aan nieuwe trainingen of nieuwe blogs. Of ik lees een boek over Babylonische astrologie. Een “gewoon” boek (zoals ze dat thuis noemen), nee, dat zit er niet bij….

 

Bloggen

Het is zoals het is; in 2016 heb ik minder geblogd dan anders. Ik had het te druk met consulten en de aankomende verbouwing, maar dat was niet de enige reden.

Ik was ook op zoek naar een nieuw format, een nieuwe opzet voor de blogs. Ik heb namelijk gemerkt dat er vooral behoefte is aan praktische blogs. Blogs waarmee je direct iets kunt doen, die je stap voor stap door het duidingsproces heen leiden. De laatste blog (Hoe duid je een Saturnus Return) is daar een voorbeeld van; het is de meeste complete handleiding geworden voor het duiden van de Saturnus Return (4738 woorden), compleet met heel veel verhalen uit de praktijk.

Het kost alleen wel veel tijd om zo’n blog te schrijven; alleen al het verzamelen en uitwerken van ervaringsverhalen van cliënten en oud-cursisten neemt wéken in beslag. Toch ga ik hiermee door, want dit maakt het wel direct toepasbaar voor iedereen. En ach, als je alle “Hoe duid je een…” blogs verzamelt, dan heb je uiteindelijk een prachtig boek!

 

Wat ik wil bereiken in 2017?

Als ik naar 2017 kijk, dan zie ik twee belangrijke doelen:

 

18-50 jaar reis met mijn dochter

Mijn dochter wordt dit jaar 18 jaar en dat vieren wij op een bijzondere manier. Een familietraditie. Toen mijn zoon 18 jaar werd (en zijn vader 50), gingen zij samen op reis naar China. Dit jaar zijn mijn dochter en ik (18 & 50 jaar) aan de beurt. Welk land het wordt, weet ik nog niet. Zij mag kiezen!

 

Online trainingen

Even voorop gesteld; het liefst geef ik “live” praktische trainingen om mensen klaar te stomen voor de praktijk. Die vinden plaats in Hoofddorp (en tussen de lessen door via de mail). Toch zijn er ook onderwerpen die prima online gedaan kunnen worden en dat scheelt een heleboel reistijd.

Ik heb al een pilot gedraaid met 15 mensen, video’s en werkbladen en dat smaakt naar meer. Ik ga het komende jaar dus onderzoeken hoe ik (technisch gezien) het beste een beveiligde leeromgeving kan inrichten, waarin je in je eigen tempo modules kunt doorlopen.

Nou, dit is mijn review voor 2016. Bedankt dat je hem helemaal tot het einde hebt gelezen. Ik ben benieuwd wat ik het komende jaar ga leren (zowel op astrologisch gebied als wat betreft het ondernemerschap). Ik heb ook niet alle antwoorden, maar ik deel graag mijn ervaringen.

 

Wat wil jij bereiken in 2017?

Wat wil jij bereiken in 2017? Laat hieronder een reactie achter. Ik hoop dat we elkaar zo kunnen inspireren om van 2017 een prachtig jaar te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 + 13 =

19 reacties

 1. Ook voor jou uiteraard een heel mooi 2017 met alles wat je je wenst !

  Wat ik voor ogen heb is kijken hoe ik de astrologie leuker en praktischer voor mezelf kan maken. Ben nu te veel mentaal bezig en dat put me uit.

  De jaarprognose is afgelopen jaar al goed gelukt en dit jaar is de geboortehoroscoop aan de beurt. Of dat nou een cursus wordt of dat ik zelf iets `ontdek`, dat weet ik niet, dat laat ik open, dat komt wel !

  • Dat kan ik me voorstellen Mies! Ik hoop dat je straks een nieuwe, fijne plek vindt om te wonen! Alle goeds voor 2017!

 2. Zumba en een beveiligde leeromgeving inrichten: wat goed, goed, goed!!

  Mijn Droomdoelen voor 2017 zijn: verder met het Woonkamer = Office plan, aan mijn gezondheid blijven werken, weer intensief muziek maken, Concrete Jaarprognoses, Geboortetijd Corrigeren en Individuele Business Coaching bij jou volgen. Dat laatste alleen als het past met je reis schema natuurlijk!

  • Geen zorgen, dat past prima in het reisschema hoor !

   Mijn dochter wil graag naar het westen (i.p.v. het oosten zoals mijn zoon deed) en dan ben je snel door je budget heen 🙂 Dus wij gaan meteen na de cursussen samen hard aan het werk!

 3. Het jaar 2016 is voor mij geweldig verlopen.
  In 2016 kreeg ik 3 keer transit saturnus vierkant zon en in mijn radix heb ik excact zon vierkant saturnus vierkant m.c. Zon in7 saturnus in 3 en mc 13 graden boogschutter.
  Met mijn vriend gaat het nog steeds goed en met mijn werkzame leven ook dus voor niets zorgen gemaakt.
  Nu wens ik je een fijn en gezond 2017 en geniet van je huis.
  Dus als 2017 ook zo verloopt ben ik tevreden

  • Pfff… wat kan je je druk maken over een transit en dan valt hij achteraf mee hè 🙂 Dat hebben we allemaal wel eens hoor! Nou, dan wens ik jou en je partner een fijn en ontspannen 2017!

 4. Hoi Joke,
  Ik wens je een heel succesvol en gelukkig 2017 toe!

  Mijn wens is me te blijven focussen op sport en gezonde voeding; het negatieve (of dat wat anders is gelopen dan ik had voorzien), achter me te laten; de jaarprognose cursus volgen bij jou en meer consulten geven. Maar het belangrijkste is, ieder moment van de dag te kunnen genieten van het leven!

  Hartelijke groet,
  Ria

 5. Goed artikel Joke! En zoals altijd … praktisch. Dat is jouw handelsmerk (geworden) en daar is volgens mij erg veel behoefte aan in “astrologie land” 🙂

  Wat ik wil bereiken in 2017? Veel … maar als ik er 1 ding uit moet kiezen:
  mijn opleiding met succes afronden en blijven werken in een (historisch) archief.

  Dan is er namelijk een financiële basis en doe ik iets waar ik zelf blij van word. En dat heeft dan weer positieve gevolgen voor diverse andere dingen die ik ook nog wil/belangrijk vind.

  • Hi Linda, heel veel plezier en succes met de opleiding! En natuurlijk straks ook met het vinden van werk in een (historisch) archief! Ik vind het geweldig dat je gewoon de overstap hebt gewaagd!

 6. Hoi Joke,

  Allereerst wens ik jou en je gezin een goede gezondheid en veel geluk en liefde toe in het nieuwe jaar. Ik hoop dat je alle doelen zult bereiken en ik ga me zeker melden voor één van je online trainingen.

  Wat mijn eigen doel(en) betreft hoop ik dit jaar één of twee astrologische publicaties te laten verschijnen, waarschijnlijk bij amazon kindle direct publishing als ebook. Ik las dat je geïnteresseerd was in de Babylonische astrologie. Laat nou één van mijn publicaties voor een belangrijk deel daar over gaan…
  Als je het leuk vindt mag je van mij het concept lezen. Ik kan nog wel een kritische lezer gebruiken!

  groetjes en ik ben heeeeel benieuwd naar het pakketje,

  Jan

  • Hi Jan,

   Dankjewel, ik kijk er naar uit om weer verder met je te kunnen werken!

   Voor jou heel veel succes met het uitbrengen van je boeken en ik zou het superleuk vinden als ik het concept alvast mag lezen. En een eer ook!

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het cursusaanbod en het laatste Astrowise nieuws? Meld je dan aan voor de Nieuwsbrief.