Menu
(Online) Astrologie cursussen

Hoe duid je een eclips?

23 okt 2014, door Astrowise

***Deze blog is uitgebreid en aangevuld op 08/09/2016***

Zonsverduisteringen worden soms geassocieerd met “hel en verdoemenis”, maar is dat wel terecht? Gaat een eclips 1 altijd samen met nare gebeurtenissen? En waar valt de huidige zonsverduistering in jouw horoscoop?

Eén aflevering van Midsomer Murders staat helemaal in het teken van astrologie. In de aflevering Written in the Stars wordt er een moord gepleegd tijdens een zonsverduistering. De dader is een Schorpioen, evenals de detective én de astrologe die claimt alle moorden te hebben voorspeld.

De aflevering begint met een zonsverduistering. Er staat een groep mensen bij een observatorium om te kijken naar de zonsverduistering. Ineens klinkt er een gil. Een man is vermoord. Onder de aanwezigen is een astrologe. Als de politie haar ondervraagt, zegt ze:

“Tijdens een zonsverduistering heerst er chaos. Geheimen en verraad worden onthuld.”

Pakweg 4000 jaar geleden, in de tijd van de Babyloniërs, zag men een eclips inderdaad als een slecht voorteken. Eclipsen brachten onheil, chaos. Begrijpelijk. Midden op de dag wordt het donker, de natuur verstilt, honden stoppen met blaffen, baby’s stoppen met huilen. Men wist niet wat de oorzaak was en of het licht wel weer terug zou komen.

De priester-astrologen in Babylonië rapporteerden eclipsen dan ook aan de koning, zodat er maatregelen getroffen konden worden om het naderende onheil af te wenden.

 

Saros Series (eclipsfamilies)

Al snel ontdekten ze dat eclipsen niet op zichzelf stonden, maar tot een bepaalde serie (of familie) behoorden. Eclips series ontstaan op de Noordpool en eindigen ongeveer 1280-1300 jaar later op de Zuidpool. Of andersom; ze ontstaan op de Zuidpool en eindigen 1280-1300 jaar later op de Noordpool. Waar een eclips familie ontstaan is, zie je overigens aan de naam: Saros Serie 7 Noord of Saros Serie 7 Zuid.

Elke serie bestaat uit ongeveer 70-72 eclipsen. Elke 18 jaar en 9 tot 11 dagen vindt er dus een eclips uit dezelfde serie plaats en die valt ongeveer 10 graden verderop in de dierenriem.

Kijk maar eens naar het ritme van Saros Serie 1 Noord (in de periode 1900-2050):

 

saros-serie-1-n

 

Zoals je ziet vindt er dus elke 18 jaar (en 9-11 dagen) een eclips plaats uit Saros Serie 1 Noord en deze eclips valt steeds 10 graden verder in de dierenriem.

Alle eclipsen die tot deze familie behoren, brengen hetzelfde thema (dezelfde energie) met zich mee. Elke Saros Serie heeft namelijk een geboortehoroscoop: de horoscoop van de éérste eclips uit de serie.

Voor de duiding van een eclips kijk je dus niet zozeer naar het teken waarin hij valt, maar tot welke familie (Saros Serie) hij behoort. Het teken en de graad waarin de eclips plaatsvindt, vertelt je enkel waar hij in jouw horoscoop valt.

 

Hoe duid je een eclips?

Allereerst zoek je op tot welke Saros Serie een bepaalde eclips behoort. Je kan daarvoor het boek Voorspellende Astrologie in de Praktijk van Bernadette Brady gebruiken.

Op blz. 348 t/m 359 vind je een overzicht van alle eclipsen die tussen 1900-2050 plaatsvinden. Er staat bij in welk teken & graad de eclips valt én tot welke Saros Serie hij behoort.

Vervolgens zoek je op wat het thema is van deze Saros Serie. Op blz. 318 t/m 347 staan de karakteristieken van elke Saros Serie beschreven. Er zijn intense, heftige eclipsfamilies, maar ook fijne, creatieve eclipSsfamilies.

Volgens het overzicht op blz. 356 viel de eclips van 23 oktober 2014 in de eerste graad van Schorpioen, op 0º24′ Schorpioen om precies te zijn. Hij behoorde tot Saros Serie 17 Nieuw Noord (zie horoscoop).

Om te zien wat deze eclips ons brengt, kijken we dus naar de geboortehoroscoop van Saros Serie 17 Nieuw Noord. Deze serie is ontstaan in 1870 en Bernadette Brady duidt hem als volgt 2:

“Deze serie verleent gebeurtenissen een impulsieve energie. De omgang met en aanpassing aan anderen krijgen iets ‘hectisch’ en er komen kwesties naar boven die je motiveren. Die motivatie kan te maken hebben met financiële projecten of met relatieaangelegenheden. Wat de motivatie ook is – het is impulsief, hartstochtelijk en opwindend. Maak plezier, geniet ervan!”

De eclips van 9 maart 2016 brengt echter een heel andere energie met zich mee. Hij valt in 18°55′ Vissen en behoort tot Saros Serie 18 Zuid. Deze serie is ontstaan in 1096 en Bernadette Brady duidt hem als volgt 3:

“Deze eclipsfamilie heeft te maken met aflopen en scheiding. Als de horoscoop erdoor geraakt wordt, dan krijg je te maken met (af)scheiding. Dat kan afscheiding zijn van een vriendin die gaat emigreren, het afscheid van een dierbare dat pijn en verdriet doet. De pijn van het afscheid wordt echter verlicht doordat je nieuwe situaties ontmoet die een positieve invloed hebben.”

Deze Saros Serie is een stuk minder prettig. Elke Saros Serie brengt dus zijn eigen energie met zich mee; daardoor werkt een eclips de ene keer wat prettiger uit dan de andere keer.

Zodra je weet in welk teken & graad de eclips valt én wat de energie is van de Saros Serie waartoe hij behoort, kijk je of de eclips iets raakt in je geboortehoroscoop. Als de eclips een conjunctie, vierkant of oppositie maakt met een (persoonlijke) planeet in je geboortehoroscoop (orb van 2-3 graden), dan vóel je hem.

Of dat een prettige of lastige ervaring is, hangt dus af van het karakter van de Saros Serie waartoe de eclips behoort.

 

Hoe lang werkt een eclips door in je horoscoop?

Hoe lang een zonsverduistering doorwerkt, daarover verschillen de meningen. Sommige astrologen zeggen dat een eclips net zo veel maanden doorwerkt als hij in uren geduurd heeft. Anderen hanteren een periode van ongeveer 6 maanden. Bernadette Brady hanteert een periode van ongeveer één maand, om precies te zijn: 38 dagen (19 dagen vóórdat de eclips exact is plus 19 dagen erna). Tenzij de eclips in je Solaar staat, want dan duurt hij het hele jaar voort…

 

Wat raakt deze eclips in jouw horoscoop?

Met andere woorden, waarop voelde jij de impulsieve, opwindende en hartstochtelijke energie van de oktober 2014 eclips (0°24′ Schorpioen)? En waar ga je de pijn van het afscheid voelen die de eclips van maart 2016 met zich meebrengt (18°55′ Vissen)? Deel je ervaringen!

 

 

Voetnoten

 1. Een eclips of “verduistering” is de bedekking van een ster (Zon of Maan) door een ander hemellichaam.
 2. Bernadette Brady, Voorspellende Astrologie in de praktijk. (Amstelveen: Bona Futura 1999), p. 344
 3. Bernadette Brady, Voorspellende Astrologie in de praktijk. (Amstelveen: Bona Futura 1999), p. 345

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 + 7 =

34 reacties

 1. Hoi Joke, wat een geweldige blog!

  Ben al eens meer met de sarosseries aan de gang geweest en heb het boek van Bernadette Brady voor me liggen. Ben al de hele avond bezig om de 2 horoscopen te maken die jij als voorbeeld hebt gegeven, maar ik krijg steeds andere horoscopen. Wat doe ik niet goed? Hoe vul ik de gegevens in? Gebruik jij Solar sign? Klopt het dat de Juliaanse kalender 6 dagen later is als de Gregoriaanse kalender?

  Hartelijke groet,
  Jo

  • Hi Jo, je kunt de ontstaanshoroscoop van een Saros Serie als volgt berekenen:

   1) Zoek op wat de geboortedatum van de Saros Serie is (in het boek Voorspellende Astrologie in de Praktijk van Bernadette Brady op blz 318-347). Over de destijds gebruikte kalender hoef je je overigens geen zorgen te maken (in ieder geval niet in Solar Fire).
   2) Neem als geboorteplaats de geografische Noordpool of Zuidpool (afhankelijk van waar de Saros Serie is ontstaan). Hiervoor moet je de coördinaten in je software programma wel even handmatig overschrijven (Noordpool 90 graden NB en Zuidpool 90 graden ZB)
   3) Neem de tijdzone GMT
   4) Gebruik het Equal House system

   Ik hoop dat het zo lukt! Succes!

 2. Hoi Joke. Met veel interesse je blog gelezen. De eclips van 9 maart valt in mijn huis 8 en maakt een vierkant met mijn 17.56 Gemini Zon in het 11de huis en een driehoek met Venus en Uranus op respectievelijk 20 en 21 Kreeft in huis 12. Ik ben de afgelopen anderhalf jaar aan het ‘afscheid’ nemen van mijn actieve zorgtaak en betekent dit het laatste loslaten/vrijgeven en begin van nieuwe fase in mijn leven?

  • Hi Hetty, ik zou alleen het vierkant naar je Zon meenemen. De driehoeken naar Venus en Uranus in het 12e huis mag je weglaten; driehoeken werken niet zo sterk uit.

   Of dit het laatste stuk loslaten/ vrijgeven is van je zorgtaak (en het begin van een nieuwe fase in je leven)? Dat zou ik puur op grond van deze stand niet verwachten (zorgtaken zijn niet verbonden met Zon in Tweelingen in 11). Daarvoor kan je beter kijken naar wat er in transit speelt. Maar er zou komende maand iets kunnen veranderen ten aanzien van je betrokkenheid op vrienden/ groepen.

 3. Beste Joke, mijn vriendin is ook op 9 maart jarig en heeft dus de eclips conjunct de Zon en Mercurius in het eerste huis. Haar Zon staat oppositie Neptunus in 7 en vierkant de Maan in 3. Hoe zou jij deze eclips duiden?
  Een vriendelijke groet,
  Ursula

  • Hi Ursula, het spijt me maar ik kan je hier helaas niet mee helpen. Volgens de beroepscode kijken astrologen alleen naar iemand’s horoscoop als hij of zij daar zelf toestemming voor heeft gegeven. Ik hoop dat je hier begrip voor kunt opbrengen 🙂

 4. Hoi Joke, deze eclips komt vierkant mijn Venus op 19*27′ in Tweelingen. Ben zeer benieuwd! Maar eigenlijk kun je de werking dus al voelen als die 19 dagen voor de eclips al begint ?

  • Inderdaad, de werkingsperiode begint ongeveer 19 dagen vóórdat hij exact is en loopt nog zo’n 19 dagen erna door. Dat is dus veel korter dan een langzame transit die zomaar een heel jaar in beslag kan nemen!

 5. Hi Joke, ik ben 9 maart jarig. Mijn Solaar begint op 8 maart om 11:32 uur.. Dan staat de zon op 18:17 en de Maan op 9:25 conjunct Neptunus op 9:49 in de Vissen, Cheiron en Mercurius staan aan beide zijkanten ook in de Vissen en samen vormen ze een stellium in huis 10. Als ik de Solaar om mijn radix zet staat de stellium in mijn huis 11… De enige planeet die echt binnen 2/3 graden orb geraakt wordt is de Zon (radix in hs 11). Hoe duid je dit nu? Zon is in de radix heer 4 en 5 en in de Solaar heer 3 en 4…. ?

  • Hi Tilly, de eclips valt conjunct je Solaar-Zon in 10 en vierkant je Solaar-Saturnus in 6. Het thema van verantwoordelijkheid nemen of krijgen op je werk (de huizen 6 en 10) wordt hier dus geraakt door de eclips. Het thema van deze eclips is de pijn van het afscheid nemen, met als lichtpuntje dat er ook weer iets nieuws/ moois uit kan voortkomen. Misschien moet je dus afscheid gaan nemen van wat oude verantwoordelijkheden en komt er iets nieuws voor in de plaats.

   Normaal gesproken is de werkingsduur van een eclips ongeveer één maand, maar omdat deze in jouw Solaar valt, draag je hem het hele jaar met je mee. Het is dus iets wat in de loop van het jaar vorm gaat krijgen.

   Dan wat betreft je vraag over de Solaar die je óm de geboortehoroscoop heen zet… ik duid de Solaar als een op zichzelf staande chart en zet hem dus nooit om de geboortehoroscoop heen.

 6. Dank je wel voor je boeiend en helder verhaal over de eclips van 9 maart 2016.

  Ik zie een en ander in mijn Solaar; conjunctie met Cheiron 17 gr. in vissen, huis 1, Cheiron is weliswaar geen persoonlijke planeet, maar ik voel hem vaak meedoen. Een inconjunctie met Venus 18gr.44′ in weegschaal, huis 8 en opposiet Jupiter 20gr 21′ in maagd, huis 7. Wat kan je hierover zeggen, Joke?

  • Hi Ina, het feit dat deze eclips het een en ander raakt in je Solaar, betekent dat je dit thema het hele Solaar-jaar met je meeneemt. Cheiron is niet een persoonlijke planeet (meer een generatie-ding) en het inconjunct op Venus mag je weglaten; we kijken alleen naar conjuncties-vierkant-opposities. Blijft nog over een oppositie met Jupiter in 7 in de Solaar.

   Met Solaar-Jupiter in 7 zou je in dit Solaar jaar makkelijk hulp moeten krijgen van anderen en/of je relaties verbeteren. Deze Jupiter staat echter in oppositie met de eclips in 1; je bent misschien wel érg gericht op de ander. De eclips in 1 geeft namelijk aan dat “de pijn van het afscheid” in het 1e huis ligt: jij zelf. Offer je jezelf dit jaar misschien te veel op voor een ander?

 7. Mijn zon staat conjunct mijn Mars in Vissen in het 7e huis. Transit Jupiter maakt dan een oppositie met deze Zon/Maan conjunctie. Is dat narigheid voor de relatie of juist niet?

  • Hi Sonny, als jouw Zon-Mars rond 18°55′ Vissen staat, dan staat hij inderdaad conjunct de eclips. Of dat narigheid betekent voor de relatie kan ik helaas zo niet zeggen, daarvoor zou ik je hele horoscoop moeten bekijken. Maar je kunt het ook zó bekijken; met Zon in 7 heb je het hard nodig in een relatie te zitten en misschien is dát nu net waar je afscheid van neemt. Dat je de ander iets minder hard nodig hebt. Dat zou geen rampscenario zijn, toch?

 8. Mijn zon staat op ongeveer 15°01′ Vissen in 8e huis, mars 16°– in schorpio in 4e huis, en venus 16°– in waterman.

  • Hi Marlies, ik denk dat je je niet veel zorgen hoeft te maken over deze eclips hoor. Je Zon staat op 4 graden orb, dat is wat wijd. Venus staat één teken verder en maakt dus geen aspect met de eclips. Je Mars maakt een driehoek met de eclips en daar zul je waarschijnlijk niet veel last van hebben!

 9. Oeps……de eclips (van 9 maart 2016) maakt een oppositie met Pluto in Maagd in het 3e huis, Heer 6. Afscheid nemen van broer/zus, collega of mijn specialist? Hopelijk niet mijn kat!

  Als ik naar Equal House kijk: 3e huis staat in Leeuw. Dat betekent dat mijn vader, de Zon, hiermee te maken heeft? Dat is waar ik bang voor ben, dat dit ‘the death of an excellent man’ inhoud waar Lily over schrijft. Maar mijn Tweeling Zon is 29.49 graden dus dat zal dan niet?

  Wel een beetje te spannend allemaal omdat twee jods hierbij zijn betrokken. Apex SA 10 met PL CON UR 3 en NE 5. Daarnaast Apex NE 5 met ME in Tweeling in 12 en SA 10.

  ASC vierkant PL
  Chart ruler ME vierkant PL. ME 12 maakt deel uit van een stellium met SU, VE, MA op de ASC
  NE 5, apex jod sextiel PL

  Deze eclips gaat mij op mijn grondvesten laten schudden, vermoed ik.

  • Hi Cecile, ik heb je horoscoop niet dus ik kan niet zo goed overzien hoe deze eclips in jouw chart valt. Ik zou me voornamelijk richten op persoonlijke planeten die een nauwe conjunctie-vierkant-oppositie vormen met de eclips in 18°55′ Vissen. En niet zozeer op hun hoedanigheid als huisheer. Je Tweeling Zon in 29°49′ zou ik dus buiten beschouwing laten. Phew…

 10. Dank je wel voor je interessante verhaal over de duiding van de eclips op 9 maart 2016. Bij mij valt deze eclips in mijn 9e huis op mijn Maan in Vissen (20 graden) met een oppositie naar mijn Jupiter in Maagd (21 graden) driehoek de Noordelijke Maansknoop in Schorpioen (19 graden) in mijn 4e huis. Enig idee hoe dit zou kunnen uitwerken?

  • Hi Judith, jij zult de pijn van het afscheid (Saros Serie 18 Zuid) dus voelen op je Maan in het 9e huis (oppositie Jupiter in het 3 huis). Jij haalt emotionele voldoening uit studeren/ reizen en wordt daarin niet graag beperkt. Ben je aan het studeren, doe je een cursus/ workshop of heb je een reis gepland, dan zou daar een kink in de kabel kunnen komen. Maar er is nog een lichtpuntje… Volgens Brady’s duiding wordt de pijn van het afscheid mogelijk wel verlicht door de nieuwe, positieve situatie waarin je vervolgens terecht komt.

   De driehoek naar de Noordelijk Maansknoop zou ik niet meenemen. Kijk eens wat er gebeurt en misschien wil je je ervaringen hier weer delen?

 11. Hi Joke, dank je wel voor dit interessante verhaal. Duid je een eclips alleen in aspect met planeten of ook als ie op je MC, Ascendant, IC of Descendant valt?

  Linda

  • Hi Linda, als je redelijk zeker bent van je geboortetijd, dan zou ik zeker een eclips op de hoekhuizen meenemen. Dat zijn heel persoonlijke punten in de horoscoop!

 12. Mooi verhaal over de saros cycli. Is er ook een beschrijving en horoscoop van 19 noord die bij de eclips van 1 september 2016 hoort? Is er een overzicht van geboortedata/tijden van die cycli? Ik neem niet aan dat al die plaatjes in het boek van mevrouw Brady staan.

  Ben ook benieuwd hoe die van 9 maart wordt. Bij mij staat ie in 8 (vaag vermoeden) … en met Jupiter in 2 bovenop venus-maan-knoop. Voor de zekerheid maar een extra staatslot ingeslagen. 🙂

  • Hi Bob, kijk maar even op bladzijde 346 van het boek Voorspellende Astrologie in de Praktijk. Daar vind je de beschrijving van de eclips die op 1 september 2016 plaatsvindt. De gegevens van de “geboortehoroscoop” van Saros Serie 19 Noord staan erbij, maar je moet de horoscoop nog wel even zelf maken.

   De eclips van 9 maart 2016 valt in 18°55′ Vissen, kijk maar eens waar dat precies valt in je horoscoop en of hij een conjunctie-vierkant-oppositie maakt naar (persoonlijke) planeten. P.S. Neem wel een kleine orb, max. 2-3 graden!

 13. Ik las nog een duiding voor deze eclips van 9 maart 2016 van William Lilly:
  “… designs the death of a famous and excellent man, destruction and waste neer the Sea Towns, it imports an Earthquake, some great Church-men questioned, and he called to account for his knavery”

  Het zal mij benieuwen. De eclips valt precies op m’n venus, zowat midden in m’n zonnestellium, terwijl saturnus een vierkant erop maakt en jupiter een oppositie. Aangezien ik nogal alleen leef, kan ik me het eerste gedeelte van de voorspelling van Brady dat ik iemand zal verliezen niet zo goed voorstellen, misschien wel in het tweede gedeelte van de tekst van Brady.

  Nog even wachten dan weten we meer.

 14. Hi Joke, Neptunus gaat ook over symboliek, toch? Ik ben sinds een half jaar aangesloten bij een vereniging(Vrijmetselarij, dit zijn vrijdenkers) die zich veel bezig houdt met symboliek. Symboliek heeft voor mij een bijzondere interesse wbt. mijn hobby’s. Neptunus staat ook in mijn radix, in het begin van het 2e Huis(2.49 graden Schorpioen), de eclips dus ook(net aan, mijn cusp 2e huis valt op 29.59 graden Weegschaal. Ik schrijf al een paar jaar artikeltjes over Tarot, voor het Tarotmagazine en ik begin de laatste tijd te twijfelen of ik daar nog mee moet doorgaan. Vreemd genoeg, worden mijn artikeltjes nu in mijn nieuwe ‘club’ zeer op prijs gesteld………… ik weet nu nog niet wat ik er mee ga aanvangen.
  Daarnaast, begin ik te twijfelen of ik wel bij de Vrijmetselarij wil blijven. Niet om de Vrijmetselarij zelf, maar om het feit dat ik vind dat ze te snel en te veel van me verwachten. Ik ben middels een Burn-out in 2003 chronisch vermoeid geraakt(PTTS-syndroom) en kan energetisch niet veel extra verwachtingen aan, zoals leren notuleren, ooit mogelijk een administratieve functie, enz.
  Kun je hier iets mee en hoelang werkt zo’n Zonsverduistering eigenlijk door? Mogelijk ga ik je wbt. dit tweede huis(geld van een ander, erfenis, 2e Huis versus 8e Huis) nog een andere informatie leveren, maar ik moet eerst even wachten hoe dit zich gaat ontwikkelen.
  Lieve groetjes van Alida.

  • Hi Alida, de vrijmetselarij zou ik persoonlijk eerder onder Uranus plaatsen dan onder Neptunus. Ik heb er wat boeken over heerserschappen op nageslagen. Hajo Geurink noemt in zijn boek Heerserschappen: 8e huis, Uranus, Saturnus en Pluto. Bill Rex noemt in The Rulership Book: 8e huis, Uranus en Saturnus. Geen van beiden noemt Neptunus.

   Beiden noemen in ieder geval Uranus, Saturnus en het 8e huis. Welke planeet (of huis) het meest van toepassing is, hangt af vanuit welke hoek je de vrijmetselarij benadert en het facet waarop het grootste accent ligt. De vrijmetselarij kent een duidelijke hiërarchische structuur. Dat pleit voor Saturnus als heerser. Anderzijds is er het geloof in een universele broederschap van alle mensen, ongeacht de verschillen in geloof, cultuur, taal of ras. Vanuit dat oogpunt zou je Uranus als heerser kunnen nemen.

   Of je bij de vrijmetselarij moet blijven of niet, zou ik dus niet aan (een eclips op) Neptunus linken.

   De Tarot wordt in geen van beide boeken genoemd, maar daarbij zou ik juist wel denken aan Neptunus. Tarotkaarten zijn tenslotte één en al symboliek. Je Neptunus staat conjunct de eclips van 23 oktober 2014. Deze eclips behoort tot Saros Serie 17 Nieuw Noord en geeft impulsieve energie en motivatie. Je schrijft dat je Tarot artikelen in je nieuwe club (een ander magazine?) enorm gewaardeerd worden. Geeft dat je motivatie soms een enorme boost? Genoeg om er lekker mee door te blijven gaan? Tja, en dan is natuurlijk de vraag hoe lang die motiverende flow aanhoudt.

   Maar hoe lang een Zonsverduistering doorwerkt, daarover verschillen de meningen. Sommige astrologen zeggen dat een eclips net zo veel maanden doorwerkt als hij in uren geduurd heeft. Anderen hanteren een periode van ca. 6 maanden. Bernadette Brady hanteert ongeveer één maand. Om precies te zijn: 38 dagen (18 dagen voordat de eclips exact is plus 18 dagen erna)… tenzij de eclips ook in je Solaar staat. Dan duurt hij het hele jaar voort…

 15. Hi Joke, wat een interessant thema, leuk om te lezen. Deze verduistering (oktober 2014) staat dan conjunct mijn radix Neptunus in het 2e Huis. Behalve inkomen, gaven en talenten……….. ik ben benieuwd wat het zal inhouden……

  • Hoi Alida, doorgaans werken eclipsen duidelijker uit als ze een aspect (conjunctie-vierkant-oppositie) maken op de persoonlijke planeten of op de uitgangen in je horoscoop. Doorgaans… want Lily (zie reacties hierboven) heeft hem heel duidelijk op haar IC/Neptunus ervaren. Ik ben dan ook heel benieuwd wat jij gaat merken van deze eclips op je radix Neptunus! Laat het me weten!

 16. Dank je wel Joke voor je interessante blog! Bij mij valt deze eclips (oktober 2014) in het derde huis en staat vierkant op mijn stellium in het elfde huis! (Stellium: zon 1 graad in Leeuw, conjunct Jupiter en Pluto en Mercurius!).
  Ik ben veel wakker deze nachten, heb zelfs een middeltje ingenomen om toch slaap te krijgen. Maar dat maakt ook dat ik niet helder ben overdag. Dus gisteravond heb ik niet veel gemerkt van deze eclips.
  De cusp van het derde huis valt in Weegschaal, dus huisheer is Venus! Maar de eclips in Schorpioen zal dat overrulen lijkt me! Ik ben benieuwd of ik achteraf kan zeggen of ik iets kan verklaren hierover!

  Liefs,
  Sonja

  • Beste Sonja, deze eclips staat inderdaad heel nauw op je Zon! De eclips valt in je 3e huis, de Zon staat in je 11e huis… dit is een mooie maand om veel nieuwe vrienden te maken in je nieuwe woonplaats. En dat komt mooi uit, want je bent nét verhuisd. Stort je maar vol in het verenigingsleven in Jonen!

 17. Hallo Joke, bij mij valt de zonsverduistering (van oktober 2014) op Neptunus conjunct IC. Jupiter staat 26 Weegschaal, dus ook conjunct. Hoe duid ik dit nu? Wat ik nu zelf denk en beleef is dat ik me ongelooflijk goed vermaak in mijn uppie met de dingen die mij interesseren en dat is online videos beluisteren over “astrotheologie en siderische astrologie”. Jazeker voelt dit opwindend en ben ik hartstochtelijk hiermee bezig. Ik sta ook zeker open voor invallen van jouw kant! Prettige verduistering gewenst en dank voor je blog! Hartelijke groet, L.

  • Beste Lily, dankjewel voor je reactie! Heel mooi; thuis (IC) hartstochtelijk bezig zijn met films/ online video’s kijken (Neptunus). Heb je ook plannen om iets creatiefs te ondernemen met de kennis die je opdoet? Misschien in de vorm van kunst? De geboortehoroscoop van deze Saros Serie bevat namelijk (onder meer) een Venus-Mars conjunctie (een heel creatieve combinatie). En zou je je enthousiasme niet met anderen willen delen? (horoscoop Saros Serie: Knoop op het midpunt van Mercurius/ Venus).

   Het aspect op Jupiter zou ik trouwens niet meenemen. De Zon staat in 0º24′ Schorpioen en Jupiter in 26º Weegschaal, dus dat is een buiten teken aspect. Ik neem zelf alleen buiten teken aspecten mee als de planeten heel dicht op elkaar staan.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het cursusaanbod en het laatste Astrowise nieuws? Meld je dan aan voor de Nieuwsbrief.