Menu
(Online) Astrologie cursussen

Het Uranus-Pluto vierkant aan de hemel raakt verhit!

3 jan 2014, door Astrowise
Brandende lucifer

In de mundane astrologie staat Uranus voor vrijheid en gelijkheid, maar ook voor rebellie en revolutie om sociale onrechtvaardigheid te bestrijden. Pluto wordt geassocieerd met alles wat duister en verborgen is in de samenleving en haalt alles wat rot en corrupt is naar boven.

Als Uranus en Pluto een aspect vormen aan de hemel, dan wordt alles wat ziek, corrupt of oneerlijk is in de samenleving aan het licht gebracht en radicaal omgevormd tot iets wat gezonder en evenwichtiger is.

In 1965-1966 vormden Uranus en Pluto samen een conjunct; de aftrap voor vele hervormingen. De jaren ’60 staan dan ook bekend als protestjaren: de flowerpower, de hippies, de happenings, de provo’s en de Dolle Mina’s. Een periode van bevrijding, democratisering, verzet en ontwikkeling.

Maan-Uranus vierkant Venus-Pluto

We zijn inmiddels in een volgende fase beland. In de periode juni 2012 tot maart 2015 vormen Uranus en Pluto wel 7 keer een exact vierkant aan de hemel. Dit vierkant gaat beslist niet ongemerkt aan ons voorbij!

Maar nu wordt het nog interessanter! Op 17 januari 2013 om 02.38 uur wordt dit vierkant nog eens aangewakkerd met vrouwelijke, emotionele energie. De Maan staat dan exact conjunct Uranus en Venus exact conjunct Pluto.

Wat kunnen we verwachten met Maan-Uranus vierkant Venus-Pluto? Verhitte kwesties, plotselinge veranderingen in financiële aangelegenheden of seksuele schandalen?

Houd het nieuws eens in de gaten en laat een berichtje achter over wat je opmerkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 + 12 =

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het cursusaanbod en het laatste Astrowise nieuws? Meld je dan aan voor de Nieuwsbrief.