Menu
(Online) Astrologie cursussen

Facebook, een goudmijn voor astrologen

1 jan 2014, door Astrowise
Facebook

Facebook is haast niet meer weg te denken uit het sociale leven van veel mensen. Met het sociale netwerk houd je online contact met vrienden en bekenden. Maar met Facebook kan je veel meer dan alleen maar persoonlijke nieuwtjes uitwisselen. Facebook onderscheidt dan ook 3 categorieën: Vrienden, Groepen en Pagina’s. Een korte omschrijving van deze categorieën en een overzicht van mijn favoriete Groepen en Pagina’s voor astrologen:

Vrienden. Stuur niet alleen je vrienden, maar ook collega astrologen een vriendschapsverzoek. Zo kan je intensiever contact houden met vakgenoten.

Groepen. Mensen die dezelfde interesses met elkaar delen (bijvoorbeeld collega’s en studentenverenigingen) kunnen op een Facebook Groep communiceren met elkaar. Je kan vragen voorleggen aan de andere groepsleden, informatie of filmpjes delen, enzovoorts.

Een groep kan zowel openbaar 1, besloten 2 of geheim 3 zijn. Hiermee wordt onder meer bepaald hoe je je kunt aansluiten bij de Groep en in hoeverre iedereen de inhoud kan zien (of dat deze alleen zichtbaar is voor leden). Als Facebook gebruiker kan je lid worden van een bestaande Groep of zelf een Facebook Groep aanmaken.

Er zijn tientallen astrologie Groepen op Facebook, zo niet meer. Sommigen hebben maar een paar leden, anderen hebben een community van meer dan 1000 leden. Niet iedere community is even actief. Het is dus gewoon een kwestie van uitproberen of een bepaalde groep je aanspreekt.

Mijn favoriete Groepen voor astrologen:

  • Gebruikers van Solar Fire kunnen zich aanmelden bij de (openbare) groep Solar Fire Astrology Software Astrologers. Gebruikersvragen worden hier snel beantwoord. Zo was ik al maanden op zoek naar een manier om het font (de planeetsymbolen) uit Solar Fire in Word te kunnen gebruiken. Ik stelde de vraag op dit forum, kreeg dezelfde dag nog antwoord en een week later had ik het font in huis!
  • Astro Gold Professional Astrology Tools (openbare groep) voor gebruikers van Astro Gold, een professionele astrologie app voor de iPhone, iPad en iTouch.
  • Professioneel astrologen die met collega’s ideeën willen uitwisselen over praktische en ethische vraagstukken m.b.t. de uitoefening van het beroep astroloog, kunnen terecht bij de Professional Astrologers (een besloten groep). Let op; deze groep is expliciet niet bedoeld voor het bespreken van astrologische technieken of duidingen.
  • Mundane Astrologers (openbare groep) voor het bespreken van methodes en duidingen van mundane astrologie.
  • Traditional Astrologers (besloten groep) voor klassieke astrologie.
  • Horary Astrology Group (besloten groep) voor uurhoekastrologie.

Pagina’s. Pagina’s worden aangemaakt door bedrijven, beroemdheden of merken om te kunnen communiceren met hun fans op Facebook. Wil je de nieuwsupdates volgen van een bepaald bedrijf, ga dan naar hun Facebook Pagina en klik op “Vind ik leuk”.

Enkele interessante Pagina’s voor astrologen:

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke Groepen en Pagina’s voor astrologen. Welke zou jij willen aanraden?

 

Lees ook

 

Voetnoten

  1. Een Openbare Groep is voor iedereen zichtbaar, iedereen kan zichzelf toevoegen aan de groep en de berichtjes van de groepsleden zijn zichtbaar voor iedereen.
  2. Een Besloten Groep is voor iedereen zichtbaar, je moet echter vragen om lid te worden of om te worden toegevoegd en de berichtjes van de groepsleden zijn alleen zichtbaar voor groepsleden.
  3. Een Geheime Groep is alleen zichtbaar voor leden. Om lid te kunnen worden, moet je worden toegevoegd door een lid van de groep en berichtjes van de groepsleden zijn alleen zichtbaar voor de groepsleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + 18 =

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het cursusaanbod en het laatste Astrowise nieuws? Meld je dan aan voor de Nieuwsbrief.