Menu
(Online) Astrologie cursussen

Demonstraties in coronatijd – Saturnus-Pluto en Mars

20 dec 2020, door Astrowise

Demonstraties, illegale feestjes, de coronamaatregelen stuiten hier en daar op fel verzet.

Zo fel, dat honderden pakketpunten, die eigenlijk open mochten blijven tijdens de lockdown, alsnog dichtgaan. Mensen hebben er moeite mee dat ze wél hun pakketje kunnen wegbrengen, maar géén kaarten of tijdschriften mogen kopen. En dat leidt tot vervelende situaties in de winkels.

Zelfs verplegend personeel krijgt herhaaldelijk te maken met agressie op de werkvloer. Scheldpartijen, bedreigingen, soms zelfs met slaan, spugen of schoppen.

En dat heeft allemaal te maken met de rode planeet Mars.

Mars staat voor actie, daadkracht en assertiviteit. Hij is momenteel in optima forma: hij staat namelijk in Ram (Eigen Teken). Deze Mars wil actie, hij moet zijn energie kwijt. Hij wil zijn eigen zin kunnen doen en raakt enorm gefrustreerd als hij daarin belemmerd wordt.

Nu maakt Mars vanuit Ram al een poosje een vierkants aspect met de Saturnus-Pluto conjunctie in Steenbok en zet daarmee de huidige coronamaatregelen flink onder spanning.

 

 

Saturnus-Pluto staat namelijk voor de regering, de autoriteiten, coronamaatregelen (Saturnus) en macht (Pluto).

Mars in Ram maakt als het ware lekker vaart in zijn autootje, maar knalt af en toe op een “wegversperring” van de overheid (Saturnus-Pluto in Steenbok).

Dat geeft boosheid, irritatie en vertraging. Het gevoel alsof je tegen een betonnen muur oploopt. En dat vierkant houdt deze keer extreem lang aan.

 

Aanhoudende spanning

Normaal gesproken loopt Mars in 6 weken tijd door een teken. Als dat nu ook het geval was geweest, was dat felle verzet wel wat sneller overgewaaid. Maar dit jaar is het anders.

Dit jaar loopt Mars niet 6 WEKEN, maar 6 MAANDEN door een teken: van 28 juni 2020 t/m 6 januari 2021. Dat komt doordat hij een Retrogradeloop maakt, iets wat eens in de ca. 2 jaar voorkomt.

 • 28 jun 2020 – Mars gaat het teken Ram in (op 00°00′)
 • 25 jul 2020 – Mars gaat de Retrograde zone in (op 15°14′ Ram)
 • 11 sep 2020 – Mars gaat Retrograde op 28°08′ Ram
 • 15 nov 2020 – Mars draait weer Direct op 15°14′ Ram
 • 2 jan 2021 – Mars verlaat de Retrograde zone (op 28°08’ Ram)
 • 06 jan 2021 – Mars komt op 30°00′ Ram en gaat het teken Stier in

Mars doet zijn Retrogradegang dit jaar (2020) dus volledig in het teken Ram (van 15°14′ Ram t/m 28°08′ Ram) en houdt daarmee de druk op de ketel.

 

Persoonlijke vrijheid vs. coronamaatregelen

Mars wil de vrijheid om nú dingen te kunnen doen, Saturnus kijkt wat verstandig is voor de langere termijn. Saturnus gaat niet voor de snelle winst, of snelle verandering.

Het is de korte termijn (Mars) vs. de lange termijn (Saturnus).

Het is de vrijheid om te kunnen doen wat je wil (Mars) vs. coronamaatregelen of een noodwet (Saturnus-Pluto).

Mars vierkant Saturnus-Pluto geeft dus spanning tussen persoonlijke vrijheid en de beperkingen van een lockdown.

 

Wanneer komt er een einde aan de spanningen?

Mars gaat op 6 januari 2021 naar het volgende teken: Stier. Komt er dan een einde aan de spanningen?

Waarschijnlijk nog niet. Mars maakt in januari alweer een nieuw spanningsaspect met Saturnus, alleen vanuit een ander teken. Saturnus staat namelijk óók op het punt van teken te veranderen: van Steenbok naar Waterman.

Mars in Stier maakt in januari dus een vierkant naar Saturnus in Waterman. Deze tekenachtergrond geeft weliswaar een andere energie, maar ze staan nog steeds op spanning met elkaar.

In combinatie met het Saturnus-Uranus vierkant dat zich over heel 2021 ontvouwt, is er volgend jaar nog genoeg werk aan de winkel om de maatschappij weer op te bouwen. Maar daarover meer in een volgende blog!

 

Hoe was de tweede helft van 2020 voor jou?

Waarin heb jij je het afgelopen half jaar het meest belemmerd gevoeld? En hoe heb jij dat opgelost? Laat je horen in de comments!

 

 

Andere blogs over corona:

Corona en de Saturnus-Pluto conjunctie van 2020
Is er ook nog ander nieuws dan corona?
Nieuwe Maan in Weegschaal: grapje van het universum?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 + 14 =

13 reacties

 1. Doordat ik geen werk heb en financieel afhankelijk van mijn partner ben, voelde ik het eerste half jaar mij zinloos ( ook conjunctie Saturnus, Saturnus 8 huis maakt een duet met zon). Iemand nodigde mij uit voor een soort bewegingsgroep in oktober en ik vond het heerlijk. Ik ben geen sportief iemand maar ik voelde dat de last van mijn schouders afnam. Mijn zuster beïnvloed erg mijn bijna blinde moeder, het is een te lang verhaal om uit te doeken hier te doen. Mijn zuster overlegt niets met mij, gaat naar de notaris om dingen te regelen, spreekt met dokters enz. Ik voel mij erg buiten gesloten maan 12 huis in tweelingen, toen ze mij vertelde dat mijn moeder bij haar in de plaats gaat wonen, ik woon nu bij mij moeder in de plaats en zij 80 km verderop. Kom bij mijn moeder 3x per week. Was er opeens een knop van je moet het gaan los laten. Dat gaf ruimte. Ze zoeken het maar uit. Twee weken overleed onze kat nog 1x Saturnus Saturnus (3x gehad dit jaar) Ik heb nu het gevoel dat ik meer naar de toekomst kijk.

  • Hi Hanny, jij hebt er duidelijk een pittig jaar op zitten. Misschien kan je eens kijken waar die Saturnus-Pluto conjunctie aan de hemel valt in jouw horoscoop. Raken ze soms een persoonlijke planeet of uitgang in jouw geboortehoroscoop? Ik hoop dat 2021 een beter jaar voor je wordt!

   • Saturnus-Pluto conjunctie stonden bij in het zevende huis, mars vierkant in ram en mars is de heer van ram mijn zonneteken. Saturnus conjunctie Saturnus maakte steeds een vierkant duet met maan. Saturnus staat net in het achtste huis. Nu loopt Saturnus goed door. Straks met Jupiter een conjunctie met Jupiter in het 8 huis. Dank voor je reactie Joke. Ik hoop dat er een online cursus komt over voorspellende astrologie of iets anders wat mij boeit. Ik wens met je geliefdes om je heen een goed en gezond 2021 toe. groet Hanny

 2. Ik heb mij niet belemmerd gevoeld, ik heb telkens gekeken waar mijn vrijheden nog wel lagen, zonder de randjes op te zoeken. Ik heb in tegenstelling tot de 1e golf het nieuws meer gemeden.
  Ik heb mij het meest geërgerd aan de demonstranten, bewegingen en mensen die beweerden dat al die maatregelen maar onzin waren of zijn.
  Juist die prikkels wilde ik niet meer hebben.
  Ik heb zelf een sterke saturnus in stier 5e huis. Die veel opposities maakt. En mijn mars staat samen met Uranus in weegschaal 10e huis.
  Ik ben het (meestal) eens met onze regering, en vind solidariteit een belangrijk goed. Ik heb geleerd om meer aan mezelf te denken, zuiver en eerlijk te blijven en minder te doen om anderen te pleasen. Ik kan nog wel beter voor mezelf zorgen qua beweging en
  vaker naar buiten toe gaan.

  • Hi Hilda, goed om te horen hoe jij met alle berichtgeving en beperkingen bent omgegaan! Saturnus in 5 heeft je daar vast bij “geholpen”, die is wel gewend om verantwoordelijkheid te nemen, ook als het niet leuk is. Dankjewel voor het delen!

 3. met mijn radix mars in vissen vlieg ik meestal onder de radar en ga ik ‘gewoon’ mijn eigen gang zo gauw dat kan. zo ook nu. ik heb nog weinig belemmering ervaren. kinderen en kleinkinderen blijven zien, naar zweden op vakantie geweest (o.a naar onze dochter). nu het verplicht is draag ik een mondkapje in binnenruimtes. het scheelt dat wij beide niet meer werken. dat besef ik me heel goed. wel neem ik al maanden vit.C en D3 en we wandelen veel. gewoon verdergaan met leven. nu staan jupiter & saturnus opposiet mijn radix uranus in 9. benieuwd wat dat gaat geven.

  • Hi Ida, heerlijk dat je zo soepel over doorheen weet te komen! Ik ben benieuwd hoe je die Jupiter-Saturnus conjunctie opposiet je Uranus gaat ervaren. Het maakt die grote Jupiter-Saturnus- conjunctie tenslotte persoonlijk voelbaarder in je horoscoop.

 4. Ik heb de zon 23 graden in steenbok, in mijn radix, 2020 heb ik dus uitgebreid kennis kunnen maken met saturnus conjunct pluto bovenop mijn zon en ook nog eens mars vierkant met mijn zon. Het dieptepunt was de miskoop van de elektrische fiets en alle frustratie daaromheen. Dat viel trouwens steeds met Mars in mijn negende huis, oppositie Neptunus in mijn derde huis. Inmiddels rijdt mijn man op mijn fiets en ik op de zijne. Niet dat hij mijn fiets prettig vindt rijden, maar hij was mijn gezeur over de miskoop zat. Dan was er ook het gemis aan buitenlandse reisjes naar de zon, omdat ik geen zin had om elders een mondkapje te dragen, toen het in Nederland nog niet verplicht was. Oh ja, mondkapjes dat is sinds 1 december toch wel mijn grootste frustratie. Volgend jaar 2021 ben ik nog niet van de ellende af, want dan komt Saturnus conjunct mijn Mars en Mercurius en waterman in mijn zesde huis en Uranus maakt daar, vanuit het negende huis een vierkant mee. Waarschijnlijk maak ik dus ook in 2021 geen reisje naar de zon.

  • Hi Damma, met die Saturnus-Pluto pal bovenop je Zon kan dit hele feest ook niet echt aan je voorbij gaan hè… Een reisje naar de Zon zit er misschien nog niet in volgend jaar, maar op de fiets kan je in ieder geval wel lekker tochtjes maken zonder mondkapje. In 2021 krijgen we 3 keer het Saturnus-Uranus vierkant. Begrijp ik goed dat die weer pal op je Mercurius-Mars valt?

   • Yes…….. ik ben benieuwd wat ik ervan ga merken. Uranus vierkant mijn Radix Mars en Mercurius was er dit jaar ook al en wel van mei, toen Uranus 7 graden in Stier ging, dat was toen vierkant mijn Radix Mars en daarna ging Uranus in augustus 11 graden in Stier en maakte een vierkant met mijn Radix Mercurius toen ging hij Retrogade en maakte hij weer een vierkant met mijn Radix Mars en dat doet hij ,Uranus, nog steeds, dat is pas over in juni 2021 als Uranus 12 graden in Stier gaat. Het verschil tussen 2021 en 2020 is dat in 2021 Saturnus ook meedoet, die maakt een conjunct met mijn Mars en Mercurius in Waterman in het zesde huis. In 2020 maakte Saturnus conjunct Pluto een conjunct met mijn Radix Zon 23 graden in Steenbok, in het vijfde huis en Pluto maakt ook in 2021 nog steeds een conjunct met mijn Radix Zon in V, ik heb dus twee moeilijke jaren achter elkaar, maar ik ben heel 2020 niet ziek geweest, 1 x een ongevalletje met de nieuwe elektrische fiets, toen ik een noodstop moest maken. Daar heb ik nu nog steeds een ontwrichting van aan de middelvinger van mijn rechterhand, die kan niet meer buigen, zodat ik altijd mijn middelvinger opsteek. Foei, echt waar hoor, maar echt Foei ,geen gezicht.

 5. Belemmerd gevoeld in mijn vrijheid. We konden pas in juli naar ons zomerhuisje en alle toiletten en douches waren gesloten. Het was behelpen, maar het was te doen met een eigen chemisch toilet. Belemmerd ook omdat Bertus (echtgenoot) een open been had, dat ik samen met de wondverpleegkundige maanden verzorgd heb. En dan eind oktober bericht dat we voorgedragen waren voor een aanleunwoning in Purmerend, waar we inmiddels bijna 2 weken wonen. Wat een giga klus zo’n verhuizing. Gewoon als Stier de blik op oneindig en beginnen en doorgaan tot het bittere eind. Voel me heerlijk in ons nieuwe appartement. Alles gelijkvloers, een lift en de zorg voor Bertus kan ik delen met de lieve mensen van de Zorgcirkel.

  • Hi Janneke, fijn dat de verhuizing achter de rug is en dat jullie het goed naar je zin hebben Purmerend! Ik hoop dat je in 2021, ondanks alle coronaperikelen, weer meer vrijheid hebt om te kunnen doen wat je wilt.

   Fijne feestdagen, ik hoop je gauw weer te zien!

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het cursusaanbod en het laatste Astrowise nieuws? Meld je dan aan voor de Nieuwsbrief.