Menu
(Online) Astrologie cursussen

De missie van paus Franciscus

31 dec 2013, door Astrowise

Voor de wereld kwam de uitverkiezing van Jorge Mario Bergoglio tot paus weliswaar als een grote verrassing, voor astrologen ligt dat heel anders. Als we kijken naar zijn huidige solaar, dan was Bergoglio een hele logische keus!

Jorge Mario Bergoglio is geboren op 17 december 1936 om 21.00 uur te Buenos Aires in Argentinië, zo blijkt uit zijn geboortecertificaat 1. Op basis van zijn geboortegegevens kunnen we uitzoeken wat er dit jaar voor hem op stapel staat. Hiervoor hebben we verschillende astrologische voorspellende technieken tot onze beschikking, maar in het kader van deze blog wil ik graag kijken naar de solaar.

Solaar paus Franciscus

Solaar paus Franciscus

Een solaar is een zonneterugkeerhoroscoop en wordt gemaakt voor het moment dat de Zon in precies dezelfde graad en hetzelfde teken staat als tijdens je geboorte. Een solaar geeft een overall indruk van het jaar; het is a.h.w. een snapshot, een foto van het jaar. Dan volgt nu een kleine selectie van hetgeen we uit de solaar kunnen lezen.

Wat meteen opvalt is de Zon in het 10e huis: succes en erkenning op het gebied van je maatschappelijke positie. We kunnen rustig stellen dat hij als paus de meest ultieme erkenning heeft gekregen die je als geestelijke kunt wensen.

Verder bevat deze solaar een uiterst zeldzame aspectconfiguratie: een Focussed Yod. Een Focussed Yod onderscheidt zich van een “gewone” Yod doordat de apexplaneet (in dit geval Jupiter) een oppositie vormt (hier met Mercurius). De oppositie geeft de uitdaging aan; het actief uitdragen van zijn ideeën op het gebied van religie (Jupiter oppositie Mercurius over de as van het 3e en 9e huis, overigens in tekenreceptie en beiden vierkant de Asc).

Het uitdragen van zijn ideeën wordt echter bemoeilijkt door het te veel ineens willen of het slecht zicht hebben op de machtsstructuren (Jupiter inconjunct Pluto) en door gevoelens van onzekerheid of hij het wel zal klaarspelen (Jupiter inconjunct Saturnus).

Het sextiel tussen Pluto en Saturnus geeft aan welke mogelijkheden er uit de uitdaging voortkomen; het veranderen van de bestaande machtsstructuren in de kerk.

En last but not least, een Focussed Yod brengt tevens lotsbeladenheid met zich mee. Deze paus is dus als het ware voorbestemd voor deze klus!

Ook de midpunten van Ebertin 2 leveren nog een paar interessante gezichtspunten op. Deze paus zou dit jaar nog wel eens voor veranderingen in de kerk kunnen zorgen; Maan op het midpunt van Uranus-Pluto wordt door Ebertin omschreven als “veranderingen doordrukken”. Hij zoekt daarvoor contact met gelijkdenkenden (Venus op het midpunt van Mercurius-Nooordknoop). Het hele proces zou hem prikkelbaar of onrustig kunnen maken (Uranus op het midpunt van Saturnus en Neptunus). Dit midpunt kan echter ook duiden op een plotseling uitbrekende ziekte.

Wat paus Franciscus dit jaar precies gaat brengen, dat zullen we in de loop van het jaar wel via de media vernemen. Maar dat hij dit jaar heel gefocust gaat werken aan een bepaalde missie, dat spreekt duidelijk uit deze solaar!

 

 Voetnoten

  1. De astrologe Claudia Rizzi, woonachtig in Buenos Aires, heeft zijn geboortecertificaat opgevraagd en op 22 maart 2013 gepubliceerd op haar Facebookpagina.
  2. Reinhold Ebertin, Kombinatie van Planeetinvloeden. (Amsterdam, uitgeverij Schors, 1979-1983)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 + 8 =

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het cursusaanbod en het laatste Astrowise nieuws? Meld je dan aan voor de Nieuwsbrief.