Menu
(Online) Astrologie cursussen

Dagtaak aan het lezen van je Nieuwsoverzicht op Facebook? 3 tips om tijd te besparen!

1 jan 2014, door Astrowise
Information Overload

Loopt de hoeveelheid berichten in jouw Nieuwsoverzicht op Facebook ook zo op? En zoek je een manier om de interessante berichtjes eruit te filteren… zónder je door die hele berg berichten heen te hoeven worstelen? Met deze drie tips filter je de voor jou interessante berichten er moeiteloos uit:

Tip 1. Vrienden van wie je absoluut geen updates wilt missen, kan je aanmerken als goede vriend. Ga naar je Vriendenlijst en schuif met de muis over het grijze balkje bij de naam van een vriend. Er verschijnt een drop down menu (een lijstje), klik op Goede Vrienden. Er komt dan een sterretje bij die foto te staan in je Vriendenlijst. Elke keer dat diegene een berichtje plaatst, krijg je daar een melding van links bovenin je scherm (aangegeven met een rood cijfertje). Geen zorgen, niemand kan zien wie jij als favoriete vriend hebt aangemerkt 🙂

Tip 2. Groepen waarbij je je hebt aangesloten staan keurig onder elkaar op de Startpagina (links op het scherm). Het getal ernaast geeft aan hoeveel ongelezen berichtjes er nog voor je zijn in een bepaalde Groep. Dat getal is overigens nooit hoger dan 20; Facebook registreert namelijk maximaal 20 ongelezen berichten per Groep. Bij meer dan 20 ongelezen berichten staat er 20+

Als je weinig tijd hebt, kan je er voor kiezen om alleen de berichten van een bepaalde Groep te lezen.

Nu loopt het aantal berichten in grote Groepen al snel op. In dat geval kan je ervoor kiezen alleen berichtjes te lezen die tot een bepaalde “thread” (ketting van reacties op een bepaalde post) horen.

Heb jij deelgenomen aan een bepaalde “thread”, dan worden nieuwe reacties op die thread bovenaan je scherm onder Meldingen met een rood cijfertje aangegeven. Handig van Facebook, want nu kan je de thread moeiteloos blijven volgen… zonder alle andere threads te hoeven blijven lezen!

Tip 3. Pagina’s waarvan je absoluut geen updates wilt missen kan je op soortgelijke wijze naar voren halen als Groepen (dus toevoegen onderaan het rijtje Groepen dat links op het scherm van je Startpagina staat). Daarvoor moet je echter wel het volgende doen.

Ga naar de pagina die je “geliked” hebt en waarvan je geen berichtjes meer wilt missen. Schuif met de muis over het balkje “Vind ik leuk”. Er verschijnt een drop down menu (een lijstje), klik op Toevoegen aan Interesselijst.

Facebook vraagt je vervolgens een naam aan te maken voor die Interesselijst, bijvoorbeeld Astrologie. Alle pagina’s die jij “geliked” hebt en te maken hebben met astrologie, kan je hier vervolgens in onderbrengen.

Ga nu naar de Startpagina en kijk links op het scherm. Onderaan de lijst met de categorieën Favorieten, Pagina’s, Groepen, Vrienden en Apps staat nu de categorie Interesses. Et voilà! De berichtjes die geplaatst zijn door je favoriete Pagina’s staan nu apart in de Interesselijst. Je hoeft ze nu dus niet meer te zoeken in de brei van berichtjes die in je Nieuwsoverzicht verschijnen.

Ik raad je aan dit te doen voor alle Pagina’s die je erg leuk vindt, zodat je de posts van deze Pagina’s nooit meer hoeft te missen.

Deel dit bericht gerust met anderen zodat ook zij hun Interesse feed “aan” kunnen zetten!

 

Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 + 9 =

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het cursusaanbod en het laatste Astrowise nieuws? Meld je dan aan voor de Nieuwsbrief.