Menu
(Online) Astrologie cursussen

De Astrologische Agenda; plan je jaar met astrologie

26 okt 2017, door Astrowise
Astrologische Agenda

November, de hoogste tijd om aan een nieuwe agenda te denken. Niet zomaar een agenda natuurlijk, maar een Astrologische Agenda.

Als ik afspraken inplan, pak ik altijd even mijn agenda erbij om te zien wat de energie van die dag is. Waar de planeten op dat moment aan de hemel staan en welke aspecten ze naar mijn geboortehoroscoop maken.

Zo plan ik mijn activiteiten in voor een optimaal resultaat.

Er zijn verschillende Astrologische Agenda’s op de markt, maar persoonlijk gebruik ik graag de Astrologische Agenda van Alvasoft. Die laat namelijk niet alleen de actuele planeetstanden zien, maar ook wat er op dat moment in jouw horoscoop wordt geraakt.

Een voorbeeld; hij laat niet alleen zien wanneer Mercurius Retrograde loopt, maar ook in welk huis dat in jouw horoscoop valt. Dat is handig, want dan weet je meteen op welk gebied jij die Mercurius Retrograde gaat ervaren.

Nog een voorbeeld. Hij laat niet alleen zien waar Saturnus aan de hemel staat, maar ook door welk huis hij in jouw geboortehoroscoop loopt en welke aspecten hij maakt naar jouw radixplaneten (en -punten). Raakt Saturnus aan de hemel bijvoorbeeld jouw Maan, dan vóel je dat. Dat is doorgaans geen fijne tijd.

Hoe je deze informatie kunt aflezen in de agenda, zie je op onderstaande afbeelding.

 

Calendrium uit de Alvasoft agenda

 

 • A – Hier vind je de actuele planeetstanden en in welk huis dat in jouw radix valt.
 • B – Hier vind je de transits van de Zon en de planeten naar jouw radix. Op de regel eronder vind je de progressieve aspecten (Primair, Secundair en Zonneboog).
 • C – Hier vind je de aspecten die de planeten aan de hemel onderling maken en of er sprake is van Afhoudende Maan (Void of Course Moon).

 

Om de actuele planeetstanden op jouw geboortehoroscoop te kunnen plotten, zijn natuurlijk wel je geboortedatum, -plaats en -tijd nodig.

De agenda wordt dan ook voor iedereen persoonlijk (op bestelling) gemaakt.

Albert Vermist is de man achter Alvasoft. Hij maakt deze agenda al bijna 30 jaar.

 

Hoe het allemaal begon…

Het begon allemaal in 1987. Maggie Schors van Uitgeverij Schors vroeg aan Albert of het mogelijk was om een astrologische zakagenda te maken.

Albert sloeg aan het programmeren en de eerste astrologische zakagenda kwam in 1988 op de markt. Een losbladige agenda, geschikt voor de Succes agenda.

Deze agenda werd één-op-één door de drukker gekopieerd van zijn computeroutput. De eerste versie van de agenda was dus nog niet gerelateerd aan de geboortehoroscoop van de klant. Dat kwam later pas.

Een goede vriend van hem vroeg of hij de agenda ook kon maken met één dag per pagina. Dat was een nieuwe uitdaging.

Begin jaren ’90 kwam de omslag; toen maakte hij de agenda persoonlijk, dus gerelateerd aan de geboortehoroscoop. Dat bleek een goede zet. Er was, vooral bij de school van Karen Hamaker, veel belangstelling voor.

Ook kwam er een professionele inbindmachine, zodat hij de agenda niet alleen als losbladige agenda, maar ook als een zelfstandig boekje kon uitgeven.

Tegenwoordig maakt hij alle agenda’s in eigen beheer; van de berekeningen (op basis van de geboortehoroscoop) tot het drukken en inbinden.

Als losbladige agenda én als zelfstandig boekje.

 

Zo stel je je eigen agenda samen

Je kunt deze agenda bestellen op de website van Alvasoft. Dat gaat zo:

 • Je geeft je geboortedatum, -plaats en -tijd op
 • De ingangsdatum; heb je liever een agenda die op 1 januari begint, of een “schoolagenda” die op 1 juli begint?
 • De indeling; wil je 7 dagen op 2 pagina’s, of 1 dag per pagina?
 • Paginaopmaak; wil je wel of geen schrijflijntjes op het schrijfgedeelte van de dag?
 • De binding; wil je een losbladig systeem (om in je Succes agenda te doen) of een gebonden boekje (met spiraalrug)?
 • Formaat; je kan kiezen uit 3 formaten (21×15, 17×9,5 en 15×9,5). Dat zijn de standaard formaten van de Succes agenda. De losbladige agenda van Alvasoft past dus in de standaard omslag van de Succes agenda.

 

Een voorbeeld

Deze agenda is uitgevoerd als een boekje met spiraalrug, 7 dagen op 2 pagina’s en heeft géén lijntjes op het schrijfgedeelte van de dag:

7 dagen op 2 pagina's

 

Voor de liefhebber: ontwerp je eigen kaft

Als je wilt, kan je ook je eigen kaft ontwerpen en laten drukken. Zo heb ik een aantal jaar mijn eigen logo op de kaft laten drukken. Overleg wel eerst even met Albert of je ideeën/ wensen uitvoerbaar zijn en hoe je je ontwerp moet aanleveren, want dit is niet een standaard optie die je op de website kan aanvinken.

Tegenwoordig gebruik ik weer de “standaard” kaft met afbeeldingen uit de zodiacserie van de Kroatische kunstenares Branka Brmbota.

 

kaft van de agenda

 

Nu denk je misschien dat je dan ieder jaar dezelfde kaft krijgt, maar dat is niet zo. Op de kaft komt niet je zonneteken, maar het Ascendantteken van je Solaarjaar. Zo heb je toch ieder jaar weer een andere kaft.

Klik hier om de hele serie te bekijken.

 

Conclusie

De Astrologische Agenda van Alvasoft is heel persoonlijk; hij laat zien wat de actuele planeetstanden in jouw horoscoop raken én je kan de uitvoering van het boekje helemaal naar eigen smaak aanpassen.

En dat maakt hem extra leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 + 7 =

3 reacties

 1. Dit is de perfecte agenda voor elke astroloog. Is echter wel behoorlijk aan de prijs, maar dat komt ongetwijfeld door de aanpassing aan je geboortehoroscoop. Denk toch dat ik hem bestel.

 2. Super! Ik heb het altijd jammer gevonden dat er geen astrologische agenda in mijn succesagenda omslag past. En dan ook nog persoonlijk gemaakt. Ik ga er 1 bestellen! Bedankt voor de tip.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het cursusaanbod en het laatste Astrowise nieuws? Meld je dan aan voor de Nieuwsbrief.