Menu
(Online) Astrologie cursussen

Astrologie Software voor de Mac

25 jun 2015, door Astrowise
Astrologie software voor de Mac

Verreweg de meeste astrologieprogramma’s zijn voor Windows gemaakt, maar jij bent helemaal verknocht aan je MacBook. Hoe los je dat op?

Je kunt natuurlijk (met wat extra software) een Windows programma draaien op de Mac. Hoe dat werkt, gaan we uitgebreid bekijken.

Maar je kunt ook een programma kiezen dat specifiek geschreven is voor de Mac. In deze blog laat ik je er drie zien. Twee daarvan zijn overigens ook volledig voor Windows ontwikkeld, dus voor iedereen interessant.

In deze blog zetten we alle mogelijkheden op een rijtje.

 

Boot Camp

Tegenwoordig wordt de MacBook standaard geleverd met Boot Camp. Je maakt een partitie op je harde schijf met Boot Camp en installeert daar Windows op. Binnen deze Windows omgeving kan je vervolgens een astrologieprogramma voor Windows installeren.

Voordeel:

 • Je kan Windows draaien op “native” snelheid.

Nadelen:

 • Je kunt niet snel switchen tussen de Mac omgeving en de Windows omgeving. Daarvoor moet je de computer eerst rebooten.
 • Je moet alsnog een Windows licentie aanschaffen.

 

Virtualisatie software

Vind je het belangrijk om snel te kunnen switchen tussen je Mac programma’s en je Windows programma’s, dan heb je virtualisatie software nodig. Bijvoorbeeld Parallels, VMWare of Virtual Box.

Als je in de Mac omgeving aan het werk bent, open je Parallels met één muisklik en dan zit je meteen in de Windows omgeving. Met virtualisatie heb je dus als het ware twee computers in één apparaat tot je beschikking.

Voordeel:

 • Met één muisklik switchen naar je Windows applicaties.

Nadelen:

 • Je levert in op snelheid. De capaciteit van het geheugen en de processor moet namelijk worden gedeeld tussen het gast-systeem (de Windows omgeving) en de host-computer.
 • Je hebt virtualisatie software nodig, extra kosten dus.
 • Je moet alsnog een Windows licentie aanschaffen.

 

Quote JesseesseJ over Windows

 

Geen technische support

Je kunt een astrologieprogramma voor Windows dus wel draaien op de Mac, maar je krijgt er geen technische support voor. En welke virtualisatie software je ook kiest (Parallels, VMWare of Virtual Box), je loopt altijd wel tegen iets aan.

Gelukkig leveren sommige software producenten toch nog een beetje service aan Mac-gebruikers, bijvoorbeeld Esoteric Technologies (de makers van Solar Fire). Hoewel ze Solar Fire op de Mac officieel niet ondersteunen, hebben ze wel een aparte Facebook groep voor Mac-gebruikers (Solar Fire on Macs), waarin gebruikersvragen worden beantwoord. Ook geven ze op hun website tips voor de installatie i.c.m. virtualisatie software.

 

Software voor de Mac

Maar misschien was je juist blij dat je van Windows af was en wil je het niet op je MacBook installeren? Dan moet je op zoek naar een astrologieprogramma dat specifiek voor de Mac is gemaakt.

Ik wil je drie professionele programma’s laten zien waar je eens naar kunt kijken. De eerste twee daarvan (TimePassages en Intrepid) zijn overigens zowel voor Windows als voor Mac verkrijgbaar.

 

TimePassages

TimePassages (AstroGraph Software)TimePassages_Horoscoop is ontwikkeld voor twéé platformen: Mac OSX en Windows. Je hebt dus geen Boot Camp of virtualisatie software nodig om TimePassages op je MacBook te kunnen draaien; er is een specifieke Mac versie.

TimePassages is verkrijgbaar in 4 prijsniveaus. De prijs loopt op naarmate er meer functionaliteiten zijn toegevoegd. Een beginner kan instappen met de Basic editie (ca. $ 50,00), een professioneel astroloog zal kiezen voor de Advanced versie waarmee alle mogelijke berekeningen gedaan kunnen worden.

 • Basic: de geboortehoroscoop en transits
 • Standard: progressies, tri-wheels en transit animation
 • Advanced: Composite charts, AstroMaps, Midpoints
 • Complete: bevat interpretaties om duidingsrapporten mee te maken

Het mooie van dit systeem is dat je eenvoudig kunt upgraden naar een uitgebreidere versie; je betaalt dan het verschil tussen bijvoorbeeld de Basic en de Standard versie. Ben je astrologie aan het leren en heb je op dit moment genoeg aan de Basic editie? Geen probleem, TimePassages groeit gewoon met je mee.

TimePassages is een gebruiksvriendelijk programma.

Karakteristiek zijn de point-click interpretaties. Klik op een planeet in de horoscoop en er verschijnt een pop-up met de interpretatie. De combinatie CTRL-klik geeft informatie over het symbool zelf. Ideaal voor beginners!

Nog niet helemaal overtuigd? Download hier de gratis demo-versie.

 

Intrepid

Intrepid_HoroscoopWil je bovenop alle gewone berekeningen ook nog experimenteren met een veelheid aan astronomische gegevens, dan is Intrepid iets voor jou.

Wij hebben vandaag de dag ontzettend veel astronomische gegevens tot onze beschikking. Jeffrey Sayer Close (directeur van Intrepid) vraagt zich af wat deze data betekent, zowel symbolisch als astrologisch. Dus simpele gegevens, zoals de declinatie of het formaat van een planeet, moeten een betekenis hebben. Hij noemt dit “self-evident astrology”.

Maar het gaat nog verder; de naam Intrepid betekent niet voor niets “gedurfd”. Intrepid biedt 5 nieuwe progressietechnieken. We kennen allemaal de primaire, secundaire en tertiaire progressies. Intrepid gaat nog een stap verder met progressies gebaseerd op de lunatie en de Maansknopencyclus.

En wat denk je van “planet-centered zodiacs”; je horoscoop gezien vanaf Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus of Pluto? Wil je meer weten over de liefde, bekijk dan je horoscoop vanuit de Venusiaanse Zodiac!

Vaste Sterren en asteroïden zijn in Intrepid net zo belangrijk als de planeten. Zo kan je ook Super Birth Wheels maken waarin naast Zon, Maan, planeten en Maansknopen, ook 19 planeet manen en 6 asteroïden of 78 Midpunten zijn opgenomen.

Interpretatiemodules zijn niet opgenomen in het programma, maar kunnen wel bijgekocht worden (Report Writers).

Om je snel wegwijs te maken in de software is er een uitgebreide handleiding (in pdf) en 1½ uur aan trainingsvideo’s op de website.

Goed nieuws voor Windows gebruikers; ook Intrepid is ontwikkeld voor twéé platformen: Mac OSX en Windows. Dus ook Windows-gebruikers kunnen dit verrassende programma draaien!

 

AstroGold voor OSX

AstroGold_HoroscoopNieuw op de markt is AstroGold voor de Mac. Het programma heeft ongeveer dezelfde functionaliteiten als AstroGold voor iOX (voor iPhone/ iPad/ iPod Touch). Ook het design is hetzelfde.

AstroGold voor Mac is ontwikkeld door de makers van Solar Fire. Horoscopen kunnen dan ook gemakkelijk uitgewisseld worden tussen AstroGold voor iPhone/ iPad/ iPod Touch, AstroGold voor Mac en Solar Fire voor PC.

Download hier de gratis demo versie.

 

Conclusie

Wil je ruime keuze aan astrologie software hebben, kies dan een astrologieprogramma voor Windows en draai het met Boot Camp of virtualisatie software op je Mac.

Wil je liever een astrologieprogramma dat speciaal ontwikkeld is voor de Mac, kijk dan eens naar Time Passages, Intrepid of nieuwkomer AstroGold voor OSX.

Controleer wel even aan de hand van deze checklist of het astrologieprogramma van je keuze wel alle benodigde functionaliteiten bezit!

 

Oproep aan Mac liefhebbers!

Welk astrologieprogramma draai jij op je MacBook en welke tips zou jij willen delen?

 

Lees ook:

 

Bronvermelding

Dmitro2009/ Shutterstock.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 + 9 =

6 reacties

 1. Op mijn iPad draai ik de Celeste-app. Een gratis app dat goed, maar basaal werkt. Aspecten worden goed weergegeven, maar bijvoorbeeld Lilith zit niet in het systeem.
  Naast mijn iMac, Macbook en iPad heb ik nog een oude Windows XP laptop.
  Daarop heb ik dankzij jou het Planetdance programma geïnstalleerd.
  Omdat ik de Apple astrologieprogramma’s veel te duur vind.

  • Leuk om te horen Cor! Misschien wordt Celeste in de toekomst wel wat uitgebreid. Hij zit nu nog maar in versie 1, dus wie weet! Laat je het hier weten als het zover is?

 2. Ik gebruik alleen astro.com. Deze is gratis. Wat is er allemaal meer mogelijk met zulke programma’s?
  Bedankt voor deze blog.

  Groetjes Esther

  • Hi Esther, als je wilt weten welke programma’s er op de markt zijn en wat je ermee kan doen, dan kan je mijn gratis eBook aanvragen: De Complete Gids over Astrologie Software (stuur me een mailtje en je krijgt hem snel toegestuurd). Daarin staan reviews van 24 programma’s voor Windows, Mac, Smartphones & Tablets. Als een bepaald programma je aanspreekt, dan zou je even verder kunnen kijken op de website van de leverancier van het programma.

 3. Bedankt voor de info. Mijn voorkeur gaat uit voor astrogold voor de mac. Maar het is engels. Is het ook mogelijk dit programma in nederlands te krijgen? Vriendelijke groet Gisela

  • Hi Gisela, AstroGold voor de Mac is helaas niet beschikbaar in het Nederlands. Er is trouwens geen enkel astrologie programma voor de Mac in het Nederlands.

   Wat je wel kunt doen is het volgende; kies een astrologie programma voor Windows en draai dat met Boot Camp (of virtualisatie software) op je Mac. In mijn (gratis) eBook vind je een overzicht van goede programma’s waaruit je zou kunnen kiezen. Heb je hulp nodig, laat het me weten!

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het cursusaanbod en het laatste Astrowise nieuws? Meld je dan aan voor de Nieuwsbrief.