Menu
(Online) Astrologie cursussen

Astrologie Software voor de Mac

25 jun 2015, door Astrowise
Astrologie software voor Apple computers

Verreweg de meeste astrologie programma’s zijn voor Windows gemaakt, maar jij bent helemaal verknocht aan je MacBook. Hoe los je dat op? 

Je kunt natuurlijk (met wat extra software) een Windows programma draaien op de Mac. Hoe dat werkt, gaan we uitgebreid bekijken.

Maar je kunt ook een programma kiezen dat specifiek geschreven is voor de Mac. In deze blog laat ik je er twee zien. Ze zijn overigens ook volledig voor Windows ontwikkeld, dus voor iedereen interessant.

In deze blog zetten we alle mogelijkheden op een rijtje.

-Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 25 juni 2015 en is voor het laatst geüpdatet op 12 maart 2021.-

 

Bootcamp

Tegenwoordig wordt de MacBook standaard geleverd met Boot Camp. Je maakt een partitie op je harde schijf met Boot Camp en installeert daar Windows op. Binnen deze Windows omgeving kan je vervolgens een astrologieprogramma voor Windows installeren.

 

Voordeel:

 • Je kan Windows draaien op ‘native’ snelheid.

 

Nadelen:

 • Je kunt niet snel switchen tussen de Mac omgeving en de Windows omgeving. Daarvoor moet je de computer eerst rebooten.
 • Je moet alsnog een Windows licentie aanschaffen.

 

Virtualisatie software

Vind je het belangrijk om snel te kunnen switchen tussen je Mac programma’s en je Windows programma’s, dan heb je virtualisatie software nodig. Bijvoorbeeld Parallels, VMWare of VirtualBox.

Als je in de Mac omgeving aan het werk bent, open je Parallels met één muisklik en dan zit je meteen in een Windows omgeving. Met virtualisatie heb je dus als het ware twee computers in één apparaat tot je beschikking.

 

Voordeel:

 • Met één muisklik naar je Windows applicaties.

 

Nadelen:

 • Je levert in op snelheid. De capaciteit van het geheugen en de processor moet namelijk worden gedeeld tussen het gast-systeem (de Windows omgeving) en de host-computer.
 • Je hebt virtualisatie software nodig, extra kosten dus.
 • Je moet alsnog een Windows licentie aanschaffen.

 

 

Geen technische support

Je kunt een astrologieprogramma voor Windows dus wel draaien op de Mac, maar je krijgt er geen technische support voor. En welke virtualisatie software je ook kiest (Parallels, VMWare of VirtualBox) , je loopt altijd wel tegen iets aan.

Gelukkig leveren sommige software producenten toch nog een beetje service aan Mac-gebruikers, bijvoorbeeld Esoteric Technologies (de makers van Solar Fire). Hoewel ze Solar Fire op de Mac officieel niet ondersteunen, hebben ze wel een aparte Facebook groep voor Mac gebruikers (Solar Fire on Macs), waarin gebruikersvragen worden beantwoord. Ook geven ze op hun website tips voor de installatie in combinatie met virtualisatiesoftware.

 

Software voor de Mac

Maar misschien was je juist blij dat je van Windows af was en wil je het niet op je MacBook installeren? Dan moet je op zoek naar een astrologie programma dat specifiek voor de Mac is gemaakt.

Hieronder laat ik je twee professionele programma’s zien waar je eens naar kunt kijken.

 

TimePassages

TimePassages (AstroGraph Software)TimePassages_Horoscoop is ontwikkeld voor twéé platformen: Mac OSX en Windows. Je hebt dus geen Boot Camp of virtualisatie software nodig om TimePassages op je MacBook te kunnen draaien; er is een specifieke Mac versie.

TimePassages is verkrijgbaar in 4 prijsniveaus. De prijs loopt op naarmate er meer functionaliteiten zijn toegevoegd. Een beginner kan instappen met de Basic editie (ca. $ 50,00), een professioneel astroloog zal kiezen voor de Advanced versie waarmee alle mogelijke berekeningen gedaan kunnen worden.

 • Basic: de geboortehoroscoop en transits
 • Standard: progressies, tri-wheels en transit animation
 • Advanced: Composite charts, AstroMaps, Midpoints
 • Complete: bevat interpretaties om duidingsrapporten mee te maken

Het mooie van dit systeem is dat je eenvoudig kunt upgraden naar een uitgebreidere versie; je betaalt dan het verschil tussen bijvoorbeeld de Basic en de Standard versie. Ben je astrologie aan het leren en heb je op dit moment genoeg aan de Basic editie? Geen probleem, TimePassages groeit gewoon met je mee.

TimePassages is een gebruiksvriendelijk programma.

Karakteristiek zijn de point-click interpretaties. Klik op een planeet in de horoscoop en er verschijnt een pop-up met de interpretatie. De combinatie CTRL-klik geeft informatie over het symbool zelf. Ideaal voor beginners!

Nieuwsgierig geworden? Hier vind je meer informatie over de verschillende instapniveaus.

 

AstroGold voor OSX

AstroGold_HoroscoopVoor de liefhebbers van Solar Fire (voor Windows) is er ook een variant voor de Mac: AstroGold.

AstroGold is een uitgebreid programma, waarin veel functionaliteiten zitten: geboortehoroscopen, transits, Solaren, Lunaren, planeet Returns, Secundaire Progressies, Solar Arc, Firdaria, Synastrie, Composite charts, Harmonics en Antisicia.

Je kunt het programma volledig naar smaak instellen. Zowel wat er technisch gezien in de horoscooptekening wordt weergegeven (planeten, aspectlijnen, toegepaste orbs, het gebruikte huizensysteem), alsook de look & feel (de kleur waarin planeten en tekens worden weergegeven). Verder zijn er verschillende opties voor de weergave van het horoscoopwiel.

En werk je onderweg of op vakantie graag verder op je iPhone? Dan is er ook een versie voor de iOX (iPhone/ iPad/ iPod Touch).

AstroGold voor Mac is ontwikkeld door de makers van Solar Fire. Horoscopen kunnen dan ook gemakkelijk uitgewisseld worden tussen AstroGold voor iPhone/ iPad/ iPod Touch, AstroGold voor Mac en Solar Fire voor Windows.

Kijk hier voor meer informatie over AstroGold voor de Mac.

 

Conclusie

Wil je ruime keuze aan astrologie software hebben, kies dan een astrologieprogramma voor Windows en draai het met Boot Camp of virtualisatie software op je Mac.

Wil je liever een astrologieprogramma dat speciaal ontwikkeld is voor de Mac, kijk dan eens naar TimePassages of AstroGold.

Controleer wel even aan de hand van deze checklist of het astrologieprogramma van je keuze wel alle benodigde functionaliteiten bezit!

 

Oproep aan Mac liefhebbers

Welk astrologieprogramma draai jij op je MacBook en welke tips zou jij willen delen?

 

 

Lees ook:

12 tips voor het kopen van astrologie software
De beste gratis astrologie software

 

Bronvermelding

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + 18 =

10 reacties

 1. Ik gebruik de app Astroworx op mijn iPad en iPhone. Deze werkt heel fijn en kostte slechts 10 EUR. Ik heb nog een oude computer waarop ik astroscoop draai. Het is echter steeds een heel gedoe om deze op te starten en ik weet niet hoe lang hij het nog volhoudt. Ik zoek een app of programma voor op mijn Mac om de harmonics gemakkelijk te berekenen (33 en 49) en om dan daarvan composiethoroscopen te trekken. Weet jij welke app of welk programma voor op een Mac ik dan het beste kan gebruiken? Eén dat liefst ook niet te duur is? Het fijnste zou zijn als het een app is die ik op mijn iPad of iPhone kan gebruiken.

  • Hi Liesbet, ik heb je net een e-mail gestuurd met een paar persoonlijke suggesties voor programma’s. Ook bijgesloten vind je mijn (gratis) eBook De Complete Gids Over Astrologie Software. Daarin staat – voor als je méér inspiratie zoekt – een hoofdstuk met astrologie programma’s speciaal voor de Mac en voor iPad/ iPhone. Succes met het uitzoeken van een nieuw programma!

 2. Op mijn iPad draai ik de Celeste-app. Een gratis app dat goed, maar basaal werkt. Aspecten worden goed weergegeven, maar bijvoorbeeld Lilith zit niet in het systeem.
  Naast mijn iMac, Macbook en iPad heb ik nog een oude Windows XP laptop.
  Daarop heb ik dankzij jou het Planetdance programma geïnstalleerd.
  Omdat ik de Apple astrologieprogramma’s veel te duur vind.

  • Leuk om te horen Cor! Misschien wordt Celeste in de toekomst wel wat uitgebreid. Hij zit nu nog maar in versie 1, dus wie weet! Laat je het hier weten als het zover is?

 3. Ik gebruik alleen astro.com. Deze is gratis. Wat is er allemaal meer mogelijk met zulke programma’s?
  Bedankt voor deze blog.

  Groetjes Esther

  • Hi Esther, als je wilt weten welke programma’s er op de markt zijn en wat je ermee kan doen, dan kan je mijn gratis eBook aanvragen: De Complete Gids over Astrologie Software (stuur me een mailtje en je krijgt hem snel toegestuurd). Daarin staan reviews van 24 programma’s voor Windows, Mac, Smartphones & Tablets. Als een bepaald programma je aanspreekt, dan zou je even verder kunnen kijken op de website van de leverancier van het programma.

   • Inmiddels zijn we 5 jaar verder, is deze informatie en je eBook nog actueel? Met andere woorden, is er nog nieuws onder de zon? Ik zou het graag ontvangen.
    Ik werk met een Mac, maar de optie via Boot Camp is ook te overwegen.
    Hartelijk dank! Ilse

   • Hi Ilse, voor de Mac is de keuze aan programma’s nog steeds redelijk beperkt. Intrepid is niet meer beschikbaar vanwege het overlijden van de ontwikkelaar, Jeffrey Sayer. AstroGold daarentegen is inmiddels uitgegroeid tot een uitgebreid programma met veel functionaliteiten, absoluut het overwegen waard. Ik zal je het eBook nog even toesturen (versie 2021, dus helemaal up to date). Daarin staan trouwens nog meer programma’s voor de Mac: IO Series en Mercurius. Wellicht dat daar ook nog iets voor je tussen zit!

 4. Bedankt voor de info. Mijn voorkeur gaat uit voor astrogold voor de mac. Maar het is engels. Is het ook mogelijk dit programma in nederlands te krijgen? Vriendelijke groet Gisela

  • Hi Gisela, AstroGold voor de Mac is helaas niet beschikbaar in het Nederlands. Er is trouwens geen enkel astrologie programma voor de Mac in het Nederlands.

   Wat je wel kunt doen is het volgende; kies een astrologie programma voor Windows en draai dat met Boot Camp (of virtualisatie software) op je Mac. In mijn (gratis) eBook vind je een overzicht van goede programma’s waaruit je zou kunnen kiezen. Heb je hulp nodig, laat het me weten!

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het cursusaanbod en het laatste Astrowise nieuws? Meld je dan aan voor de Nieuwsbrief.