Menu
(Online) Astrologie cursussen

Is er ook nog ander nieuws dan corona?

24 mei 2020, door Astrowise

Het gaat vandaag de dag alleen nog maar over corona en de anderhalve-meter-samenleving. Op het nieuws, maar ook op social media. Is er ook nog ander nieuws dan corona? We waren het even helemaal zat.

Dan maar een filmpje huren, dan kunnen we tenminste iets gezelligs kijken. Tenminste, dat dachten we…

Zoals ik al schreef in mijn blog Corona en de Saturnus-Pluto conjunctie vormen films echter vaak een afspiegeling van de tijdsgeest.

De twee meest iconische horrorfilms, Dracula en Frankenstein, gingen dan ook in première tijdens de Grote Depressie van de jaren ’30. Beiden onder een Saturnus Pluto oppositie.

 

De anderhalve meter ook al in films

En wat verscheen er nu op het scherm, met de Saturnus-Pluto conjunctie in Steenbok? De tijd van corona en de anderhalve-meter-samenleving?

Five Feet Apart.

Five Feet is ongeveer anderhalve meter.

De film gaat over twee jonge mensen, Will en Stella, die allebei lijden aan een taaislijmziekte (cystic fibrosis). Ze moeten five feet apart blijven, omdat ze anders elkaars bacterie kunnen krijgen.

 

 

Alle ingrediënten zijn aanwezig: een longaandoening waarbij zich vocht in de longen ophoopt, mondkapjes, zuurstofmaskers en mensen die een manier zoeken om ondanks de anderhalve meter regel toch nog sámen te kunnen zijn.

Ze worden natuurlijk verliefd op elkaar en zoeken een weg om te kunnen daten. In de horoscoop van de première van de film zie je dan ook een Venus vierkant Mars, het ultieme aspect voor aantrekkingskracht.

 

 

Naarmate hun liefde groeit, groeit echter ook de drang om de regels te negeren.

Een vreselijk romantische film. Niet alleen vanwege hun eerste date, maar vooral ook de oplossing die Stella bedenkt voor het elkaar niet kunnen aanraken.

Het was misschien niet wat we zochten, maar de film is heel actueel. Hoe het is om fysieke aanraking te moeten missen, is tenslotte iets waar 2,8 miljoen vrijgezelle mensen momenteel ook tegenaan lopen. Ook zij moeten heel creatief worden om toch nieuwe mensen te kunnen ontmoeten.

 

Is de mode wel “coronavrij”?

Na de film besluit ik nog even wat snuffelen in de modebladen van najaar/ winter 2019. De Britse Vogue van september 2019 om precies te zijn. En waar valt mijn oog op?

Mondkapjes geheel in stijl met je outfit, ontworpen door Marine Serre, een jonge succesvolle Franse ontwerpster.

En dan doel ik niet op dat zwarte masker waarmee onderstaande video begint, maar op de kleurige mondmaskers uit haar collectie.

Klik op de Play Button, dan begint de video meteen bij haar modieuze mondmaskers die je nu -meer dan een half jaar na het uitbrengen van haar collectie- overal in de winkels ziet:

 

 

Een vooruitziende blik, want mondkapjes zijn het nieuwe wc-papier. Vanaf 1 juni zijn ze verplicht in het openbaar vervoer. De aanbieders van mondkapjes schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond.

Ze worden vooralsnog aangeboden in standaard kleuren, maar het zal niet lang duren voordat er mondmaskers worden geproduceerd die passen bij je outfit.

Maar Martine Serre gaat nog een stapje verder; haar collecties bestaan voor 50% uit oude, geüpcyclede stoffen en kledingstukken. Een signaal naar de textielindustrie, een van de meest vervuilende industrieën die er is.

 

 

Ze speurt daarvoor persoonlijk door zakken met tweedehandskleding om te zien wat gebruikt kan worden voor haar ontwerpen.

Een uitdaging voor producenten, aan wie ze moet uitleggen hoe je kunt werken met oude stoffen of kledingstukken, in plaats van met grote rollen. Maar ook een uitdaging voor winkeliers, die van veel stukken maar een enkel exemplaar kunnen verkopen.

Gaat corona de modewereld veranderen? Dat we duurzamer moeten worden, is voor Serre een duidelijke zaak. In een interview met Elle zegt ze:

“Ik denk en ik hoop dat ik niet de enige ben die zijn verantwoordelijkheid neemt. Iedereen is aan het zeuren, maar doet te weinig. Ik probeer echt te doen. Zoals ik zei is actie een belangrijke factor in mijn leven, ik hou ervan om dingen aan te pakken. Momenteel wil iedereen ecologischer en duurzamer werken, maar toen ik daarmee begon heb ik het niet eens gecommuniceerd. Het was voor mij gewoon een manier van leven.”

 

Coronavirus zorgt ook voor goed nieuws

Meestal lees je in kranten en in de nieuws apps zorgelijke berichten over corona. Maar gelukkig zijn er, naast het verhaal van Marine Serre, nog meer lichtpuntjes!

 

 • Schonere lucht
  In januari lagen steden als Hongkong, Shanghai en Peking nog onder een dikke laag smog, een maand later had praktisch heel China schone lucht. Dit komt voornamelijk door de maatregelen die genomen zijn vanwege het coronavirus.
 • Glashelder water
  Doordat er in Venetië niet meer mag worden gevaren, is het water van de kanalen weer zo schoon dat je er vissen in kunt zien zwemmen.
 • Minder inbraken
  Inbrekers zitten ook meer thuis. Sinds we massaal thuiswerken is het aantal inbraken dan ook drastisch afgenomen.

En zo wordt het actuele nieuws, dat op de een of andere manier altijd weer om corona en de anderhalve-meter-economie draait, toch weer een klein beetje leuker.

Wat heb jij aan positieve ontwikkelingen opgemerkt? Laat je reactie achter in de comments!

 

 

Andere blogs over corona:

Corona en de Saturnus-Pluto conjunctie
Nieuwe Maan in Weegschaal: grapje van het universum?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 + 7 =

8 reacties

 1. Dankjewel Joke, weer leuk en duidelijk!
  Wat ik ook positief vind is dat we geen files meer hebben, heerlijk! Dat probleem is voor dit moment ook opgelost!
  Wel vind ik dat de versoepeling naar mijn idee te vroeg is, ik verwacht nog wel een “staartje”.
  Ik heb geen moeite met die “regels”, wel heb ik moeite met het gezeur hierover en dat er mensen zijn die hun verantwoording niet nemen. Het is tenslotte niet alleen in mijn belang maar in ieders belang!! Ik zou niet graag een ander ziek maken met Corona, wat wel zou kunnen ook al heb je er zelf geen last van!!
  Ik vind het zeker geen “stomme” vervelende maatregelen, tenslotte weten we nog helemaal niet waar we mee te dealen hebben!!

 2. Wat ontzettend leuk geschreven weer Joke! Ha! Je had het al gezegd, je komt het inderdaad overal tegen nu. Ook in de films!

 3. Ik ben niet bang voor ziekte, nooit geweest, mijn hele leven niet, niet omdat ik niet geloof dat ik ziek kan worden ,nee, ik ben er gewoon niet mee bezig en ik ben ook zelden ziek, als kind had ik alle kinderziektes plus kinkhoest plus de A-griep (Aziatische griep), dat was toen ik 9 was, begin 1958 en daarna nooit meer ziek, weleens verkouden, maar nooit meer griep of ziek en ook nu ben ik geen seconde bang om ziek te worden, als ik ziek word, dan word ik ziek en als ik doodga dan ga ik dood, voor is anderhalve meter een “stomme” vervelende maatregel die nergens voor nodig is en waar ik gefrustreerd van raak. Toch ben ik een steenbok met maan in kreeft, ik zou een hypochonder kunnen zijn en met Jupiter in Steenbok, in val, zou ik wellicht een slechte gezondheid moeten hebben, maar niets daarvan, ik ben zo gezond als een vis, en als ik ziek word, welnu, dan word ik ziek, en dan heb ik een heel kleine kans 0,0003 % om eraan dood te gaan. Zou ik me daar dan druk over moeten maken? Waarom? Ik moet toch ooit eens ergens aan dood? Bovendien heb ik dit jaar in mijn solar zon conjunct saturnus conjunct Pluto in steenbok en maakt Pluto anderhalf jaar lang een transit conjunct mijn radix zon. Maar bang voor corona? Ik zou niet weten waarom. Wel mij ergeren aan al die maatregelen, dat wel.

  • Groot gelijk Damma, bang zijn heeft geen zin. Er is inderdaad nog geen duidelijkheid of die anderhalve meter regel ook echt werkt of niet. Ik hoop dat daar snel meer duidelijkheid over komt!

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het cursusaanbod en het laatste Astrowise nieuws? Meld je dan aan voor de Nieuwsbrief.